Mijn ochtend routine - Update!

Kennen jullie een van mijn allereerste artikeltjes op deze blog waarin ik over mijn doordeweekse ochtend routine vertelde? Zo niet, dan kun ...

Kennen jullie een van mijn allereerste artikeltjes op deze blog waarin ik over mijn doordeweekse ochtend routine vertelde? Zo niet, dan kun je die hier teruglezen. In dat artikeltje vertelde ik hoe mijn ochtend routine er toen uitzag. We zijn nu bijna een jaar verder en er is onderhand wel het een en ander veranderd. Daarom leek het me leuk om weer eens te vertellen hoe nu mijn ochtend eruit ziet. Een soort update dus!

Mijn wekker gaat om 06.15 af. (Ja, ja, ik weet het, onmenselijk vroeg.) Maar ik blijf wel liggen tot ongeveer half 7. Dan moet ik er toch écht uit en loop ik direct door naar de badkamer waar ik onder de douche stap. Ik moet elke ochtend douchen anders voel ik me niet fris en wakker. Ik douche ongeveer een kwartiertje en onder de douche was ik ook mijn gezicht en soms mijn haren. (Ik was mijn haar om de dag, zegmaar. Maar soms heb ik ook periodes dat ik mijn haar elke dag was.) Dus mijn gezicht hoef ik niet meer apart te wassen zegmaar. Daarna kleed ik me aan en ga ik ontbijten, en geef ik, als ik bij mijn moeder ben die week, de katten te eten. Ik ontbijt alleen, want derest slaapt nog. Als ik klaar ben met mijn ontbijt, dat meestal bestaat uit 2 boterhammen en een glas drinken, ga ik weer naar boven. In de badkamer poets ik mijn tanden en als ik bij mijn moeder ben, doe ik daar ook gelijk mijn make-up. Bij mijn vader heb ik een eigen make-up tafeltje, dus dan doe ik het daar.

Mijn 'daily make-up' bestaat uit dagcréme van Nivea, oogpotlood van Miss Sporty, mascara van Miss Sporty en lippenstift van L'oreal Paris. En heel, héél soms doe ik een klein beetje foundation op, maar niet vaak, want ik vind foudation eigenlijk helemaal niet fijn.


Dan föhn ik, als ik mijn haren heb gewassen, (Trouwens met shampoo en conditioner.) mijn haren droog en zorg ik dat het goed zit en ook de hele dag goed blijft zitten. Als het nodig is spray ik wat haarspray in mijn haar. Verder doe ik nog wat deodorant en parfum op en doe ik wat sieraden om. Dan pak ik mijn tas, die ik de avond ervoor al heb ingepakt, pak mijn mobiel en loop ik naar beneden. Eenmaal beneden gooi ik wat eten in mijn tas voor de pauzes op school en doe ik mijn schoenen en jas aan. En dan is het toch echt tijd voor hetgene wat ik zo vervelend vind in de ochtenden doordeweeks: Het fietsen naar school. Gelukkig is mijn school niet héél ver weg.

Ik vind het nu belangrijker om nog eventjes door te slapen en ik draai niet gelijk door als ik een dagje niet mijn haar kan wassen. (Als ik het de dag ervoor ook niet heb gewassen, dan wel.) Ik ben wat losser geworden dus. verder is mijn routine eigenlijk niet zo veel veranderd. En die van jullie?Afbeeldingen: WeHeartIt

You Might Also Like

3 reacties

 1. Erg leuk om te lezen!
  Ik volg je ook :)

  ReplyDelete
 2. leuk om te lezen, altijd interessant!

  ReplyDelete
 3. Hee zou je mee willen doen aan mijn give-away? :)
  http://fashiondreamsforever.blogspot.nl/2012/11/give-away.html
  ik hoop dat je mee wilt doen!

  liefs, Sophie

  ReplyDelete