De uitslag

De afgelopen weken wilde ik er niet teveel over loslaten, omdat ik er niet te positief over wilde doen, ondanks dat het best goed ging. De a...

De afgelopen weken wilde ik er niet teveel over loslaten, omdat ik er niet te positief over wilde doen, ondanks dat het best goed ging. De afgelopen weken dacht ik namelijk telkens aan wat er bij Teske was gebeurd. Je weet zulke dingen gewoon nooit zeker, ook al heb je zo'n zelfverzekerd gevoel. Ik heb het over de examens. Mijn examens. Vandaag heb ik de uitslag gekregen en ik kan met heel veel blijdschap zeggen dat ik ben geslaagd!Ik was niet heel verrast door de uitslag, omdat ik geen slecht gevoel heb gehad over de examens die ik heb gemaakt, behalve economie. Voor mijn gevoel ging die toets helemaal niet goed en tijdens het 'uitrekenen' van mijn cijfer online, kwam ik uit op een cijfer tussen de 4,1 en een 6,1. Het was even stressen, maar toen ik zeker wist dat het gemiddelde van de cijfers van de tentamens van het afgelopen jaar en die van de examens het eindexamencijfer is, en niet alleen het cijfer dat je hebt gehaald voor je examen, kon ik rustiger adem halen, want voor economie stond ik gemiddeld een zeven. En het examen zelf heb ik ook nog niet eens zo slecht gemaakt, het is een 5,9 en ik had slechter verwacht! 

Toch is de dag van de uitslag behoorlijk spannend. Social media wordt gebombardeerd met 'ik ben geslaagd!' berichtjes, What's app wordt vol gespamd met de vraag of jij al bent gebeld en het zenuwachtige gedoe van je ouders werkt ook niet echt mee, haha. Ik zou vanaf 12 uur gebeld worden, maar de telefoon ging iets voor twaalven. Ik was boven en toen ik de telefoon beneden af hoorde gaan, rende ik naar beneden, maar ik was net te laat. Een klein paniek momentje, maar toen werd ik alweer gebeld op mijn eigen telefoon. Ik nam op met een trillende stem en een paar minuten later kon ik niets anders dan ronddansen en roepen dat ik ben geslaagd. Ik belde mijn ouders, checkte ik mijn Facebook om te kijken wie er geslaagd was en daarna feliciteerde ik mijn vriendinnen.


Vanaf 12 uur werd ik verwacht  op school om mijn cijferlijst op te halen. Dit was nog een spannend momentje, want ik moet voor Nederlands gemiddeld een zeven staan, wil ik mijn opleiding kunnen doen volgend jaar. Toen ik een blik op mijn cijferlijst wierp kon ik eerlijk gezegd niet echt geloven wat er stond. Een 9,3. Voor Nederlands. Say what?! Mijn gemiddelde cijfers is nu een mooie 8 en over mijn Nederlands gemiddelde hoef ik me dus ook helemaal geen zorgen meer te maken. De rest van mijn cijferlijst is ook helemaal prima. Ik ga niet alles hier neerzetten, omdat ik niet over wil komen als iemand die maar al te graag met haar cijfers wil pronken ofzo, maar ik ben er wel erg blij mee. 

Zo'n blije gebeurtenis als dit laat me maar al te goed realiseren dat ik echt wel kan bereiken wat ik wil en dat ik ook veel meer kan dan ik zelf denk. Na mijn intake gesprek op mijn nieuwe school en toen ik daar de uitslag van kreeg, had ik precies zo'n zelfde moment. Op mijn soort-van-bucketlist staat/stond dat ik in mijzelf wil (leren) geloven en tot nu toe is al twee keer bewezen dat ik meer in mezelf moet geloven, omdat ik echt wel kan bereiken wat ik wil. Nu heb ik dan echt vakantie, zonder enige zorgen. Overmorgen heb ik wel een sollicitatie waar ik inmiddels steeds zenuwachtiger voor word, maar het komt wel goed! :) Ik moet het gewoon lekker doen, denk ik maar. Vandaag was een fijne dag met een mooi zonnetje, lieve mensen en veel vrolijkheid. Mocht je ook examen gehad hebben en vandaag de uitslag binnen hebben gekregen, laat me de dan please weten of je bent geslaagd! 

Much love, Romana Afbeelding(en): WeHeartIt

You Might Also Like

1 reacties

  1. Lees je artikel nu pas, maar een 9.3 - waaaauw! Gefeliciteerd!

    ReplyDelete