Waar ik heen wil in mijn leven

Sinds ik met school naar Parijs ben geweest heb ik een obsessie ontwikkeld voor reizen. Hoewel ik nog nooit buiten Europa ben geweest en in ...

Sinds ik met school naar Parijs ben geweest heb ik een obsessie ontwikkeld voor reizen. Hoewel ik nog nooit buiten Europa ben geweest en in mijn leven bijna nergens anders heen ben geweest dan Italië, vind ik het echt heel leuk. Ik droom van grote steden en mooie plekken. Mijn grootste zwak heb ik voor Europa, en ik zou elk land in Europa willen bezoeken, en dan het liefst de hoofdstad van elk land, haha. Het leek mij leuk om in dit artikel te vertellen waar ik allemaal heen ben geweest, en waar ik heen ga of heen wil gaan. Dat ga ik dan ook gewoon doen! Lees je mee?Waar ik ben geweest tot nu toe
Even voor de duidelijkheid, dit schrijf ik niet om op te scheppen ofzo, maar ik vind het gewoon leuk om erover te vertellen. :)
Anyway, het land waar ik by far het meest ben geweest is la bella Italia, haha. Het is jullie vast niet ontgaan dat ik een soort van obsessie heb met Italië. Er zijn mensen die helemaal weg zijn van Japan, mensen die verliefd zijn op Engeland en dat heb ik met Italië. Naast het feit dat er Italiaans bloed door mij stroomt, vind ik het ook gewoon een leuk land. Het eten, het klimaat, de mensen, DE JONGENS, de taal, het landschap en de steden/stadjes... Zei ik al de jongens? Haha. Ik ben dus nogal vaak naar Italië geweest, meestal rond het Gardameer en ook weleens naar Lago Maggiore om familie te bezoeken. Ook ben ik een keer naar Rome geweest, maar daar kan ik me niets meer van herinneren, omdat ik toen was twee jaar was. Gelukkig ga ik binnenkort weer!

Ik ben afgelopen zomer en de zomer daarvoor naar Turkije geweest. Dat is dan ook het verste dat ik ben geweest. We gingen naar een resort, dus heel veel van Turkije zelf heb ik niet gezien. We waren één keer naar een stad(je) geweest, en dat vond ik heel leuk. Vorige zomer bezocht de rest van mijn gezin een markt, maar omdat ik me verslapen had, kon ik niet meer mee en spendeerde ik mijn ochtend en middag weer lekker aan de zee. Het klimaat is ge-wel-dig, en het landschap en de zee zijn prachtig. Ik vind de taal leuk en de mensen zijn (voor zover ik heb meegemaakt) erg aardig.

Ook ben ik vorige zomer naar Parijs geweest, hier hoef in dit artikel niet veel over te vertellen, want een heel verslag kun je hier lezen. Wel kan ik zeggen dat ik heel graag terug wil, om echt de sfeer van de Franse hoofdstad te proeven, want toen ik er was heb ik vooral veel geshopt in winkels die ik ook gewoon dichtbij heb. Om precies te zijn, nog geen 15 minuutjes fietsen...

Verder ben ik ook nog naar landen als Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en naar andere plekken in Frankrijk geweest, maar daar kan ik me jammer genoeg niet heel veel van herinneren.

Waar ik heen ga
Nogmaals, dit vertel ik niet om op te scheppen, I'm just super excited!
Ik heb jullie al eerder verteld dat ik binnenkort naar Rome en London ga. Naar London met school, en naar Rome met mijn vader en zijn vrouw. Mijn oma gaat ook mee, heel gezellig! We gaan de lekkerste koffie drinken, de beste pizza's en pasta's eten natuurlijk heel veel ijs! Ik wil het Forum Romana zien ovviamente, (= natuurlijk) en natuurlijk het Colosseum. Ook gaan we het Vaticaan bezoeken, maar daarvoor moeten wel al 07:15 daar zijn. Nogmaals: daar zijn. Dat betekend dat ik dus ongeveer 5 uur op ga staan, mij kenende. Maar ik heb het er voor over!


Over iets minder dan een maand vertrek ik met school naar Londen. Ik ben er nog nooit eerder geweest en ik ben echt super benieuwd. Met school gaan we volgens mij een voetbalstadion bezoeken, we gaan naar een musical en we gaan natuurlijk dingen als de Big Ben bekijken. Super leuk! Kan ik lekker veel foto's maken. Zelf mogen we ook nog een dag rondlopen, en die dag ga ik natuurlijk besteden aan het plunderen van winkels als Forever21, Topshop, Victoria's Secret en natuurlijk de huuuge primark! Ik heb er zo-veel zin in, echt super leuk. Hoewel ik niet al mijn tijd wil besteden aan het shoppen, ben ik wel van plan om weer wat leuke kleren en make-up te kopen daar. (alsof ik al niet genoeg heb qua kleding...) Ik heb gehoord dat de collectie van de Primark in Engeland veel leuker is, of in ieder geval veel groter. Ik ben benieuwd!

Ook ga ik in de zomer nog een aantal weken naar het Gardameer. Ei-de-lijk! Ik ben er al zolang niet geweest en ik heb er onwijs fijne herinneringen aan. Ik kan daar lekker mijn Italiaans oefenen, haha. Heb er zin in!

Waar ik heen wil
Op dit gedeelte ga ik niet heel diep in, want anders wordt het artikel wel erg lang. Ik zal wel vertellen dat ik al een tijdje een lijst bij houd waarin staat welke steden of plekken ik tot nu toe graag wil bezoeken. Wat me opvalt is dat er geen enkele stad of plek in de Aziatische landen tussen staat, hoewel ik me wel steeds meer interesseer in landen als Japan en Vietnam. Goed, het handigste lijkt me om gewoon het lijstje met jullie te delen, there we go:

 Parijs
♡ Californië
♡ New York
♡ Nieuw Zeeland, Australië
♡ Het noorderlicht
♡ De Victoria watervallen
♡ Zuid-Afrika
 London
♡ Barcelona
♡ Cinque Terre
 Lago Maggiore
 Rome
 Verona
♡ Las Vegas
♡ Ibiza
♡ Forum Romana
♡ De Kust van Amalfi
♡ Firenze/Florence
♡ Dubai
 Lago di Garda 

De zwarte hartjes geven aan dat ik daar al een keer ben geweest of/en dat ik daar nog een keer heen ga. 
Ik weet zeker dat dit lijstje nog veel en veel langer wordt, aangezien ik zoveel van de wereld wil zien. Ik vind Nederland een prima land, maar een beetje saai. (wellicht ligt dat ook aan de plek waar ik woon, dodelijk saai!) Ik vind het echt super dat ik de mogelijkheid heb om in één jaar al vijf plekken of steden af te kunnen strepen van mijn lijstje. Dit zijn dus London en een aantal plekken in Italië. Echt super. Foto's maken ga ik zeker en natuurlijk zal ik een verslag typen zodra ik weer terug ben in ons kleine kikkerlandje. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen! (het valt me op dat ik dit echt standaard in elk artikel zeg, haha) Welke plekken zouden jullie graag willen bezoeken?Afbeelding(en): WeHeartIt

You Might Also Like

4 reacties

 1. Leuk geschreven!! Italië staat nu ook echt op mijn travel list aangezien mijn vriend ook Italiaans bloed heeft, haha. Verder wil ik ook zo graag naar Nepal, Nieuw Zeeland, Yellowstone en zooo veel meer.
  xx

  ReplyDelete
 2. Ik krijg de laatste tijd ook steeds meer 'last' van reislust, haha! Vooral de wereldsteden trekken mij aan. Ik ga binnenkort eindelijk naar Parijs (echt maar superkort, maar toch) en ik wil graag naar Berlijn, New York (sowieso Amerika) en heel veel meer waar ik met mijn duffe kop nu even niet op kan komen hehe. Wordt ook bijna tijd voor een lijstje.

  ReplyDelete
 3. Wat leuk dat je naar Parijs bent geweest, wauw! Ik wil graag volgend jaar 10 weken stage lopen in Londen, en ohja ik wil nog een keer naar Australie, en koala's bezoeken! :)

  ReplyDelete