Een tattoo.

Afgelopen 2 dagen hadden we het tijdens Engels over tattoo's en piercings. Mijn leraar vroeg ons wie er van ons allemaal een tattoo wil ...

Afgelopen 2 dagen hadden we het tijdens Engels over tattoo's en piercings. Mijn leraar vroeg ons wie er van ons allemaal een tattoo wil en wat voor een. Ik stak mijn hand op. Want ik wil er een. Ik wil er een omdat ik het mooi vind. En dan niet heel veel, of hele grote, gewoon een kleine met een grote betekenis. Nu ben ik bijna 15, en vanaf je 16e mag je, met toestemming van je ouders, een tattoo. (Niet dat ik er dan al een zou nemen hoor.) Mijn moeder heeft ook een tattoo, dus van haar zou het wel mogen, alleen mijn vader is er erg op tegen.

Mijn moeder's tattoo zit op haar enkel. Het is een redelijk grote tattoo van een bloem, met 4 vlinders er om heen. 3 roze en een blauwe, de 2 roze staan voor mij en mijn zusje, de blauwe voor mijn broertje. De 4e vlinder is een grote roze vlinder en die zit op de bloem. Het ontwerp is getekent door mijn moeder's vriend en onderaan de tattooage, staat heel klein 'Doe ons geen pijn' in het Indiaas. Dat staat voor wat we dit jaar moesten doormaken en dat (natuurlijk) niemand ons pijn mag doen. Ik moet bijna huilen als ik er over nadenk wat voor 'n grote betekenis deze tattoo heeft.

Ik zou zelf niet voor zo'n gote of gekleurde tattoo kiezen. Zelf wil ik graag iets kleins, waarschijnlijk een vogeltje of een veertje en dan het liefst op mijn linker pols of op achter mijn schouderblad. In verband met werk later en de zichtbaarheid van de tattoo zou ik voor mijn schouderblad kiezen, maar een beetje zichtbaarheid is aan de andere kant ook wel leuk.

Om jullie een idee te geven van wat voor 'n tattooage ik later graag zou willen hebben, heb ik wat foto's uitgezocht:




 
Op de eerste foto zie je een mix van de 2 dingen die mij erg leuk lijken, een veertje en een zwaluw.
Op de 2e foto kan je goed zien waar op mijn schouderblad, ik een tattoo zou willen. Ook de tattooage vind ik erg mooi. Op de derde foto zie je een tattoo met tekst. Tekst vind ik ook wel erg mooi, maar ik heb geen idee welke tekst ik dan zou willen. Op de vierde foto zie je erg goed waar ik op mijn pols, een tattoo wil. Wederom vind ik deze keer ook de tattooage erg mooi.
 
De gedachte achter mijn 'zwaluw-tattoo' zou zijn dat vogeltjes altijd vrij kunnen zijn en kunnen gaan en staan waar zij maar willen, iets waar ik echt naar verlang. Vogels kunnen wegvliegen van problemen, vervelende dingen achter zich laten. Qua de 'veertjes-tattoo' zou het niet echt een betekenis voor mij hebben. Behalve als het veertje zou uitlopen in vogels, of pluisjes of iets dergelijks. Dan zou het staat voor (alweer) vrijheid, het zelfde verhaal als bij de zwaluw-tattoo, en dat al je problemen vanzelf wegvagen.
 
Ik ben erg aan het twijfelen of ik (ooit) een tattoo zal nemen, en wat voor een. Mijn twijfels liggen óf bij de zwaluwen of bij het uitlopende veertje. Nouja, ik heb nog een heel jaar om er over na te denken, haha. Wat vinden jullie?
 

You Might Also Like

3 reacties

 1. hahhaha indiaas , ik denk dat je indisch bedoelde ? maar superleuk artikel meis !
  x loves.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nee, 't klopt wat ik schrijf. het is Indiaas..
   x

   Delete
 2. Wat een mooie post! De tattoo van je moeder is zo speciaal, echt mooi en jouw idee voor je tattoo heeft ook zo'n mooie betekenis!!

  ReplyDelete