Jij bent mooi!

Iedereen kent het wel, dat onzekere gevoel over jezelf. En dan vooral over je uiterlijk. Hoewel ik dit soms ook wel heb, (Vooral over mijn s...

Iedereen kent het wel, dat onzekere gevoel over jezelf. En dan vooral over je uiterlijk. Hoewel ik dit soms ook wel heb, (Vooral over mijn stem, al kan je dat misschien niet als iets van het uiterlijk meerekenen.) is dit nergens voor nodig. Misschien ben jij wel heel onzeker over je lengte of gewicht. Of minder standaard dingen zoals een boel littekens of een doorlopende wenkbrauw. Onzeker zijn is menselijk, maar wees het niet te vaak. Je bent mooi.


Kijk naar jezelf in de spiegel en zeg: ''Ik ben mooi.'' Meen het echt, en lach naar jezelf. De eerste paar keer kan dit moeilijk zijn. Maar als je het blijft herhalen, begin je het vanzelf te geloven. Net zoals dat iemand vaak een gemene opmerking maakt, dan begin je dat op ten duur ook te geloven.
Ik heb dit alles weleens. Een goed gesprek helpt dan heel goed. Soms is het ook helemaal niet erg om naar (Wel gemeend natuurlijk.) een complimentje te vragen. Ik weet zeker dat de persoon aan wie je het vraagt, en dat zal waarschijnlijk iemand zijn die jou best goed kent, jou wel meer dan drie complimenten kan geven.

Een quote die mij heel erg aanspreekt, mij kracht geeft en natuurlijk ook zeker waar is, is deze:

''Imperfection is beauty.''

Deze quote komt van Marilyn Monroe. Iemand die ik sowieso al bewonder. Niemand is perfect. (Of iedereen is perfect, dat kan ook.) En wees blij dat dat zo is. Stel je voor: Ie-der-een had dezelfde stem, hetzelfde gewicht of dezelfde lengte... Dit klinkt cliché, maar dat zou ook maar saai zijn.


En ook als dat ene arrogante meisje jou wijsmaakt dat je niks bent, onthoud dat niemand perfect is. Ook zij heeft iets waar ze onzeker over is en dat is misschien wel de reden dat ze jou de grond in trapt. Of misschien is ze wel jaloers, en kan zij er gewoon niet tegen dat jij trots op jezelf bent, (Trotser op jezelf dan dat zij op haarzelf is.) want dat moet je zeker doen. Elke keer als je langs een spiegel loopt, denk dan: ''Ik ben zo knap.'', want dat is zo. En denk bijvoorbeeld vooral niet: ''Pff.. Alweer een puistje'' Want zulke dingen heeft iedereen weleens.

Wees trots op jezelf en keep in mind: Jij bent mooi.

You Might Also Like

5 reacties

 1. Leuk artikel, alleen ik heb het idee dat 'ie een beetje op een artikel lijkt dat ik ooit schreef (http://wp.me/p22HMZ-n8). Maarja, het is natuurlijk wel een bekend onderwerp.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nou, ik heb dit artikel eigenlijk geschreven omdat ik gister even heel onzeker was over mezelf, en toen heb ik een heel goed gesprek gehad met de vriend van mn moeder. Dus het komt zegmaar 'uit' mijzelf. Maar je hebt wel gelijk, mijn artikel lijkt een beetje op de jouwe. Sorry haaha, was niet mn bedoeling en ik wist ook niet dat jij zo'n artikel had ;p. In ieder geval, bedankt voor je reactie :) x

   Delete
 2. Mooi artikel, blijft toch moeilijk om jezelf altijd goed te vinden als er zoveel 'knappere' mensen zijn, maar niet iedereen van die mensen zijn echt dat is ook al iets =]

  ReplyDelete
 3. True, heel mooi artikel!

  ReplyDelete