Donderdag en mijn haat aan gym

De dag dat dit artikel online komt is op een donderdag. De verschrikkelijk saaie, lange, stomme donderdag. Tenminste, dat vind ik dan. Ik zi...

De dag dat dit artikel online komt is op een donderdag. De verschrikkelijk saaie, lange, stomme donderdag. Tenminste, dat vind ik dan. Ik zit elke week weer tegen donderdag op. Zo erg, dat ik het waard vind om er een artikel aan te wijden. Een artikel dus, over waarom ik de donderdag zo erg haat. Natuurlijk moet je mijn geklaag wel met een grote korrel zout nemen. Enjoy reading!
Donderdag. Het zit 'm al in de naam: DONDERdag. Donder doet me aan onweer denken, en onweer is niet leuk. And so isn't thursday. Op zich is donderdagochtend prima te doen: eerste uurtje vrij, dan een blokuur aardrijkskunde, tussenuur en dan Nederlands. Nederlands stelt de laatste tijd niet heel veel meer voor. Mijn geliefde Nederlands docente praat nogal veel. Zoveel dat er bijna niet meer gewerkt en geleerd wordt. Ze vertelt zo veel, een blokuur praat ze met gemak helemaal vol. Je zou kunnen zeggen dat dit niet goed is, er moet immers Nederlands gegeven worden, maar ik - en mijn klasgenoten ongetwijfeld ook - vinden het wel prima. Hoe kan het ook anders, 28 mensen van rond de 16/17 jaar doen natuurlijk niks anders dan vrijwel niks. En aangezien we best al gestrest zijn door de aankomende examens en vooral de leraren die elke les je vertellen dat je wel 'echt héél goed moet leren voor het ... examen!', is het best fijn om dan een blokuurtje te hebben waarbij je gewoon even kunt kletsen en luisteren. (dat doe ik dan vooral, luisteren) De boeken zijn toch al uit en examens oefenen (wat we al zo'n 5 keer hebben gedaan) kan ook prima in de examentrainingsweek.

Dan is Nederlands voorbij, na allemaal verhalen gehoord te hebben over mijn Nederlands docente als reisleidster en waar mijn klasgenoten allemaal heen gaan op vakantie aankomende zomer. Na Nederlands heb ik altijd pauze, fijn, maar dan komt het: Gym. G.Y.M. Het vak dat ik sinds dit jaar by far het stomste vak ooit vind. Ik leg maar al te graag uit waarom.

Waarom is 'all' nou niet aan elkaar geschreven in dit plaatje?

Mijn voornaamste reden om gym te haten is dat ik het onwijs nutteloos vind. Anderen vinden het vast ontspannend en relaxed om tijdens zo'n blokuurtje gym even lekker te bewegen, maar dat gaat voor mij niet op, want ik voer tijdens gym namelijk geen ene flikker uit. Nooit. Net zoals driekwart van alle andere meisjes waar ik mee gym. Dat is omdat we meestal onwijs domme dingen doen en er wordt nooit opgelet of je wel goed mee doet. Dat hoeft ook helemaal niet trouwens, want als je niks doet tijdens gym dan kun je alsnog met gemak een 6,5 voor ''lichamelijke opvoeding'' staan. Ik ben het levende bewijs. Van de hele gymles die ik elke donderdag heb, denk ik dat ik tijdens het omkleden nog de meeste calorieën verbrand.

Goed, naast een klein beetje meedoen met de les, een beetje rondlopen door de gymzaal en met mijn armen zwaaien, doe ik dus niet zo heel veel. Elke les probeer ik ook een beetje spontaan te zijn, te praten met mensen, te antwoorden zonder dat ik zenuwachtig word.
'Weer niet goed genoeg, Romana', denk ik aan het einde van elke les. Het lijkt wel alsof mijn onzekerheid en verlegenheid tijdens de gymles zo'n tienduizend keer vergroot en op de proef gesteld wordt. Iedereen is tijdens de gym altijd een beetje hyper en vrolijk, maar ik niet natuurlijk, want ik haat gym. Ik val dus niet zo op. Jammer, want ik wil vrolijk zijn, rondspringen en kletsen. Helaas ligt allemaal wat gecompliceerder, met dank aan mijn onzekerheid. Het is alleen wel stom om te bedenken dat ik vorig jaar gym heel erg leuk vond. Toen had ik gym met mijn twee beste vriendinnetjes en dat was altijd super gezellig. Bij hun kan ik 100% mezelf zijn, ongeacht wie er nog meer bij zijn. Het resulteerde altijd in geweldig grappige gymlessen, waarbij we dansten, rondsprongen en de leraar gek maakte.


En dan is gym eindelijk voorbij, maar dan is het nog niet helemaal over hoor! Nee, dan hebben we allemaal nog gezellig een uurtje Duits. Waardoor je nog helemaal in je kleren (die niet lekker meer zitten, omdat je natuurlijk super hard gerend hebt enzo, duhhh) naar school moet, waar je nog lichtelijk hyper door de gym in een lokaal moet zitten om te luisteren naar nog een preek over het examen. Zo leuk! Nee. Ik heb dan gelukkig geen last van het hyper zijn na de gym, maar ik vind het altijd zo irritant om m'n normale kleding weer aan te trekken na gym om daarna ook nog is weer naar school te moeten. Ik weet niet of een van jullie dat gevoel herkent?

Dan, eindelijk, na al die saaie blokuren, zit de schooldag erop. Dan is het inmiddels al 16:15. Best een lange dag gehad op school dus. Ik ga naar huis en dat betekent voor mij dat de 'stomme' donderdag erop zit, want de rest van de dag is altijd net zoals alle anderen. Ik vind het best bijzonder dat ik uiteindelijk een heel artikel van zo'n 900 woorden vol heb kunnen schrijven over mijn haat aan donderdag en vooral gym. En ik denk dat dat nu ook wel duidelijk is. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Onthoud ook dat dit allemaal is geschreven met een vette knipoog. Welke dag van de week vinden jullie het minst leuk? 

Oh ja, en aangezien het vandaag the day is, wens me succes! ;)Afbeelding(en): WeHeartIt

You Might Also Like

2 reacties

 1. Haha en het is ook nog eens zo herkenbaar. Ik kan gym tegenwoordig wel iets beter handelen omdat wij nu met heel vwo 4 tegelijk verspreid over drie lokalen gymen en dan zit ik dus ook echt met ongeveer ál mijn vriendinnen, maar het blijft totaal niet favoriet. Is ook het enige vak waar ik een 7 voor sta, de rest zijn allemaal achten en negens, haha. Bij mij zijn maandag, woensdag en vrijdag wel chille dagen en dinsdag en donderdag een beetje ploeteren, maar ik overleef het gelukkig allemaal wel. Alleen vandaag was enorm saai omdat ik moe was :P Hoop dat jij het ook een beetje overleefd hebt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, heb het overleefd! Uiteindelijk bij gym niet eens mee gedaan, net zoals bijna alle andere meisjes haha. En het was het laatste gymlesje ooit, yay!
   Wow allemaal zevens, achtens en negens? :o Super goed!

   Delete