A new voice - Het eerste verslagje.

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik een hese stem. Misschien denk je nu: ''Nou en?'', maar mij heeft het heel onzeker gem...

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik een hese stem. Misschien denk je nu: ''Nou en?'', maar mij heeft het heel onzeker gemaakt. Er zijn verschillende dingen gebeurd die me maken wie ik nu ben. Hoe vervelend ik het ook vind om mezelf te zo te omschrijven, diep in mijn hart is het wel zo. Ik ben een stil, onzeker meisje, voor de mensen die mij niet goed kennen. Begrijp me niet verkeerd, ik klets heel veel met vriendinnnen en ik dúrf (Als het moet.) wel met mensen te praten en ik vind het ook echt wel super leuk, maar ik ben zo onzeker over mijn stem.


Afgelopen woensdag ben ik naar de kno-arts geweest. Na langer dan een uur te moeten wachten, was ik eindelijk aan de beurt. De arts ging met een apparaat naar mijn stembanden kijken, omdat mijn stem heel erg hees is. Naast een arts was er ook een logopediste. Ik moest een paar vragen beantwoorden en een lijst invullen, over mijn stem 'probleem' en hoeveel invloed het heeft op mijn (sociale) leven.
 
Na een tijdje zei de arts dat er waarschijnlijk 'groeven' of een soort kuiltjes in mijn stembanden zitten. Maar om dit zeker te weten moet ik een kijk-operatie ondergaan op 31 oktober. Na die operatie kan ik een week niet praten. Maar, als er groeven in mijn stembanden zitten, kunnen die eruit gehaald worden en is de heesheid in mijn stem hoogstwaarschijnlijk weg! Jeej! Helaas is daar wel nóg een operatie voor nodig en ben ik voor een hele lange tijd mijn stem kwijt. Hoelang die 'tijd' duurt weet ik niet, maar Jan Smit had precies hetzelfde als ik en die mocht een half jaar niet zingen....
Gelukkig is zingen anders dan praten.


Eerlijk gezegd hoop ik dat er groeven in mijn stembanden zitten, want dan kunnen die verwijderd worden. Dat ik mijn stem voor een lange tijd niet kan gebruiken als ik de tweede operatie onderga, vind ik wel vervelend, maar ik heb het er absoluut voor over! Stel je voor, dan hoef ik nooit meer onzeker te zijn over mijn stem, durf ik vanalles te roepen, ben ik niet stil meer... Dan kan ik gewoon mezelf zijn. En ik beloof dat ik dan de jongen aanspreek die ik leuk vind... Hihi. ♥


Ik weet natuurlijk nog helemaal niet of de tweede operatie wel plaatsvind, daarvoor moet eerst die kijk-operatie worden uitgevoerd. Die vind, zoals ik al zei, plaats op 31 oktober. De zenuwen vallen wat betreft die operatie wel mee. Ik ben wel vaker geopereerd.

Ik ben super excited en ik hoop dat het goed gaat en dat het kan worden opgelost. Ook hoop ik dat ik niet voor een al te lange tijd mijn stem kwijt ben. Ik hou jullie op de hoogte!


Afbeeldingen: WeHeartIt

You Might Also Like

3 reacties

 1. Hee! Ik heb je genomineerd voor de liebster award tag! Kijk even op mijn blog voor de vragen en wat het inhoud. Ik herken mezelf in dit verhaal, ik heb ook een hele hese stem en word ook heel snel schor..iemand zei laatst ook al dat ik misschien naar een logopediste moet. heel veel sterkte!
  Liefs

  ReplyDelete
  Replies
  1. Morgen komt de tag online op mijn blog, en dan kun je lezen hoe en wat! Wat een lieve reactie terug op mijn blog, over mijn stem, ik ben er namelijk niet zo blij mee, omdat mijn stem dus ook vrij hees is.

   Delete
  2. Oh okee, naja, 'k vind het wel fijn om te weten dat ik dan niet de enige ben ofzo. ^^ Hihi.

   & okee, ik hou je blog in de gaten ;D.

   Delete