Makeup op in de zomer.

Yeah, it's official now, ik ga naar Turkeije in de zomervakantie! Heerlijk zonnen, genieten van het weer, zwemmen... Er is alleen een p...

Yeah, it's official now, ik ga naar Turkeije in de zomervakantie! Heerlijk zonnen, genieten van het weer, zwemmen...
Er is alleen een probleempje, hoe zit dat met makeup?  Natuurlijk is het niet echt heel handig als je foundation, mascara of eyeliner opdoet als je zeker weet dat je die dag gaat zwemmen. Als je niet gaat zwemmen, kun je wel gewoon makeup opdoen, alleen dan heb je wel kans dat het uitloopt door de hitte. Om dat te voorkomen heb ik wat tips.


Een hele logische tip is om waterproof mascara te dragen, waterproof mascara is misschien iets duurder van gewone mascara, maar het is het wel waard. Een voorbeeld van goede waterproof mascara is Volume    
Express mascara van Maybelinne New York.

Houd het simpel, als je op vakantie bent heb je waarschijnlijk sowieso geen zin om helemaal uit te pakken met leuke makeup looks. Het is daarnaast ook helemaal niet handig. Draag een beetje mascara, eyeliner, lipgloss en misschien een beetje foundation. Die leuke makeup looks kun je gebruiken als je s'avonds uitgaat!

Lippenstift kan snel van je lippen af zijn, zeker in combinatie met de warmte of water. Er zijn merken die waterproof lipstick verkopen, zoals Max Factor. Een hele goede lipstick is Lipfinity Lip teint van Max Factor. Het is een soort potlood, je lippen kleur je als het ware in. Je voelt niet dat je lippenstift op hebt en blijft heel lang op je lippen zitten.

Heel belangrijk is om zonnebrand crème op te doen! Als je foundation draagt kun je zonnebrand crème onder je foundation dragen. Je kunt het ook mengen, dit is heel handig. Een beetje foundation aan je zonnebrand crème toevoegen en je hebt een egale huid!

Nog een tip: Als je bijvoorbeeld puistjes hebt, maar je hebt geen zin om foundation te dragen, kun je de nadruk leggen op bijvoorbeeld je lippen. Geef ze een felle kleur, of draag extra veel lipgloss.  Dit staat ook gelijk heel zomers en vrolijk! (Zie tip drie.)

Als de zon heel fel schijnt, draag je waarschijnlijk een zonnebril. Nu hoef je ook niet heel zwaar je ogen op te maken! Een likje mascara en een beetje eyeliner is genoeg als je aan zonnebril draagt.. En wees niet bang om hem af te zetten, je hoeft niet onzeker te zijn.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips gaan hebben in de zomer, ik weet dat de zomer en de vakantie nog ver weg is. Maar het word snel weer lente en wie weet ga je binnekort een keertje zwemmen? Hebben jullie zin in de zomer?


You Might Also Like

1 reacties