Ideeën waar ik nooit wat mee doe

Ik ben er van overtuigd dat iedereen wel één of meerdere ideeën heeft waar hij/zij niks of weinig mee doet. Van die ideeën die één enkele ke...

Ik ben er van overtuigd dat iedereen wel één of meerdere ideeën heeft waar hij/zij niks of weinig mee doet. Van die ideeën die één enkele keer door je hoofd flitsen, na enige tijd altijd weer terugkomen of waar je eigenlijk veel te veel aan denkt (aangezien je toch denkt er nooit écht wat mee te gaan doen). Ik heb een tal van dit soort ideeën waar ik om verschillende redenen nog nooit iets mee gedaan heb of ga doen. Ik bedacht me dat het misschien wel leuk is om ze te delen in een blogartikel. Het is misschien een beetje treurig om te lezen, want waarom zou ik mijn ideeën niet kunnen/willen realiseren? Uiteraard is overal een reden voor en misschien helpt het opschrijven van deze onuitgevoerde ideeën mij juist om ze wellicht te realiseren. Who knows! Lees gauw verder als je benieuwd bent. (Word trouwens erg moe van die afgezaagde leads van mij, hoor. Sorry guys, moet weer even in de blog vibe komen...)Het hebben van een goedlopende blog
Iets waar ik sinds 2012 een soort van - en erg sporadisch - aan werk. In het begin van mijn ''blog carrière'' was ik enorm fanatiek. Ik poste veel nieuwe artikelen (die vaak opvallend veel op die van Girlscene leken, dat dan weer wel), liet reacties achter op elke andere blog die ik las en wilde maar al te graag investeren in een goede fotocamera. Bloggen is erg lang een grote hobby van me geweest en ik vind het ook zeker nog steeds erg leuk om te doen, maar echt vaak zet ik niet meer iets online. Ik vind het namelijk lastig om écht boeiende artikelen te schrijven die niet alleen maar (of grotendeels) over mijzelf gaan. Daarnaast heb ik het de laatste tijd best druk en liggen mijn prioriteiten heel ergens dan voorheen. Ik heb ook een aantal keer geprobeerd om een andere ''niche'' voor mijn blog te bedenken. Zo heb ik een tijdje aan een heuse muziekblog gewerkt (obviously nooit iets geworden) en lijkt het me ergens ook wel tof een blog compleet toegewijd aan Italië te runnen. Maar ja, wie leest dat nou? Niet iedereen is namelijk zo'n fan van Italië als ik ben. Ook wilde ik een tijdje heel graag een reisblog opzetten (misschien gecombineerd met de Italië blog?), maar ik reis niet zo bijzonder veel, dus dat schiet ook niet echt op. 

Maar goed, change is coming, want ik ben, zoals je kunt zien, weer begonnen met bloggen. Nog niet zoveel als ik ooit deed, maar sinds december is er weer af en toe iets online gekomen (na een blog break van bijna een jaar). Ik heb me aangesloten bij meerdere bloggersgroepen op Facebook en comment iets actiever op andere blogs. Én ik heb onlangs een eerste kleine samenwerking binnengesleept. Ja, echt! More is coming... :) 

Het hebben van een Instagram account met een mooie feed en veel volgers 
Sinds de komst van de geweldige Instagram feature Boomerang ben ik een stuk verslaafder geworden aan de app. Het is zo leuk! En voor het bedrijf waar ik stage loop houd ik een Instagram-pagina bij, waarop het volgersaantal geleidelijk groeit, wat ook erg verslavend werkt. Deze twee factoren maken dat het me echt tof lijkt om een goedlopend Instagramaccount te hebben met een flink aantal volgers en mooie foto's. Maar helaas ben ik te lui (om mooie foto's te maken, hashtags slim te gebruiken, etc.). En ook vind ik mijn persoonlijke kiekjes best leuk. Ik kan me wel vergapen aan mooie Instagram feeds, accounts als die van Anna Nooshin en mijn fave Chiara Ferragni en moet me soms echt inhouden om geen überstrategische hashtags (kuch) te gebruiken onder mijn foto's. Maar zonder grap, die hastags werken echt goed. De Instagram-pagina van mijn stagebedrijf is proof. #bussinessgirl 

Naar Italië gaan om Italiaans te studeren
This could be my number one dream. En tot midden-november afgelopen jaar was ik er heilig van overtuigd dat ik aankomende zomer dan eindelijk voor drie maanden naar Italië zou gaan om er Italiaans te studeren. Ik spaar(de) al sinds twee jaar, had verschillende organisaties gevraagd om facturen en prijsindicaties en verschillende lieve Italiaanse familieleden hadden me al een verblijfplaats aangeboden toen ik er in oktober op bezoek was (love de Italiaanse gastvrijheid), maar ik moet nog even wachten. Sowieso heb ik nog lang niet het benodigde bedrag bij elkaar en heb ik éérst een vervolgstudie te betalen. En misschien dat ik dan over vier jaar wel écht ga. Maar aan de andere kant, tegen die tijd ben ik misschien al bijna 25 en ik vraag me af of het me dan überhaupt nog leuk lijkt. Don't think so. Gelukkig geef ik deze droom niet helemáál op, want ik ben wel van plan om van de zomer een of meerdere weken naar Italië te gaan. Of misschien lukt het me wel om voor een paar maanden een baantje te vinden. Countless possibilities. :)

Het ontwikkelen van mijn ideale kledingstijl 
Over het algemeen ben ik heel blij met alles wat er in mijn kledingkast hangt hoor, maar toch heb ik het gevoel dat er soms iets mist. Het gevoel dat het mijn eigen is. Ik loop er namelijk best standaard bij (geef me een lekkere trui in een basic kleur, zwarte skinny jeans en gympen en ik ben blij) en ik heb soms het gevoel dat het beter kan. Af en toe mis ik het om me een beetje minder als de standaard te kleden. Toen ik een jaar of vijftien was, liep ik er graag als een gothic-achtig figuur bij en hoewel ik nu inzie dat het nooit een succes is geweest (foto's hebben me dat doen inzien...), kan ik wel wat van die ''I don't care wat andere mensen van me vinden en draag lekker wat ik zelf wil'' -mentaliteit gebruiken die ik toen had. Hier bedoel ik absoluut niet mee dat ik me weer wil kleden als een gothic of iets in die richtig, die fase ben ik - gelukkig - wel voorbij, maar ik zou wel wat apartere kledingstukken in mijn kast hebben willen hangen. Zo'n velvet rokje bijvoorbeeld, een classy choker of een broek die anders is dan een skinny jeans. Maar naast het feit dat ik het niet echt meer durf, ontbreekt me ook de zin om opzoek te gaan naar de ideale kleding items die allemaal bij elkaar passen en ook van goede kwaliteit zijn. Ik zou het moeten zien als een klein project, net zoals the capsule wardrobe technique (wat overigens behoorlijk in contrast staat met wat ik nu wil, maar dat terzijde)en dan zou het me wel kunnen lukken.

Dit waren alle ideeën (en dromen?) waar ik tot dusver nog nooit iets mee heb gedaan of die gefaald zijn in hun uitvoering,om welke reden dan ook. Gelukkig is geen van deze ideeën absoluut onhaalbaar en zou ik mezelf altijd nog een schop onder m'n kont kunnen geven en er gewoon echt eens voor gaan. Zou opzich een goed voornemen voor 2017 kunnen zijn, niet waar? 

Q: welke ideeën heb jij waar je nog nooit iets mee hebt gedaan? 

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik begrijp wat je bedoelt! :) Alleen sommige dingen hoef je natuurlijk niet van de één op de andere dag te veranderen. Je kan het ook langzaam ontwikkelen. Dan kost het waarschijnlijk ook wat minder moeite! In ieder geval succes met deze doelen voor het nieuwe jaar!

    ReplyDelete
  2. Zo zonde dat we allemaal ideeën hebben waar we niks mee doen. Ik denk dat we soms bang zijn dat het toch niks wordt, of het lijkt iets dat niet haalbaar is. Ik heb zelf zo ook heel veel dromen/ideeën die ik niet durf waar te maken of waarvan ik denk dat ik het toch niet kan. Ik denk dat die dingen waar je toch stiekem bang voor bent je wel het meest gelukkig kunnen maken als je het toch doet, of op zijn minst probeert.
    Je artikel herinnert me er toch even weer aan, bedankt voor de eye-opener!

    ReplyDelete