TAG: gewoon Nederlands

Hoewel ik in Nederland geboren ben, voel ik me niet 100% Nederlands. Omdat de helft van mijn familie niet uit Nederland komt (Italiaans. Ver...

Hoewel ik in Nederland geboren ben, voel ik me niet 100% Nederlands. Omdat de helft van mijn familie niet uit Nederland komt (Italiaans. Verder een beetje Duits en de vriend van mijn moeder komt uit Amerika, maar is half Iers en half Italiaans), voel ik me eigenlijk een beetje ''half half''. Daarentegen vind ik het wél leuk om deze tag te doen; de 'gewoon Nederlands' tag. Hoewel ik volgens mij nogal anti-nationalistisch overkom, hoop ik op deze manier Nederland toch nog een beetje eer aan te doen.


Eén koekje bij de thee of meerdere?
Geen. Dit klinkt super gezond, maar ik drink zoveel thee dat, als ik bij elk kopje een of meerdere koekjes zou nemen, ik super dik zou zijn. Natuurlijk neem ik soms wel iets bij de thee, maar dit is dan eerder chocolade dan een koekje. En meestal ook gelijk een halve reep. Alles behalve gezond dus. Maar echt, thee + chocolade (en dan met voorkeur die van Tony Chocolony met zeezout en karamel) is dé goude combinatie.

Wat is je favoriete stampot?
Ehh, dit gaat best vreemd klinken, maar ik vind de kant-en-klaar-stampot met boeren kool met rookworst van de Albert Heijn super lekker. Als een 'from scratch' stampot moet kiezen, dan kies ik voor een stampot die ik bij mijn vader wel eens eet, met aardappelpuree, ei, sla, spekjes, augurk en... curry. Geen idee hoe het heet, haha.

Wat is je favoriete Nederlandse feestdag?
Nou, sinds gister valt Koningsdag sowieso al af (want ik heb gister niks gedaan behalve geleerd, terwijl ik zielig op Facebook zag hoe leuk iedereen het had (haha) en daarbij vind ik het ook ontzettend overrated en overdreven om de verjaardag van de koning zo groot te vieren). Dus ik ga voor Sinterklaas! Ook al is het een kinderfeest, ik vind het leuk dat Sinterklaas alleen in Nederland (oké, ook in België) wordt gevierd en dat het altijd zo goed en leuk wordt georganiseerd. En daarbij: lang leven de childhood memories.


Wat is je favoriete Nederlandse accent?
Uhm... Rotterdams?! Ik heb echt geen idee, haha. Zelf heb ik een héél licht Rotterdams accent trouwens. Alleen mijn 'R' is vaak echt mega Rotterdams.

Welk woord vind jij typisch Nederlands?
GEZELLIG! Gewoon omdat dit woord in geen enkel ander land bestaat zoals hier en dat vind ik best tof. Uitleggen wat 'gezellig' dan precies betekent aan buitenlanders is soms wel lastig.

Welk Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Nou, om eerlijk te zijn, heb ik het niet zo op Nederlandse gebruiken. Vooral die typische manier van verjaardagen vieren vind ik apart. Zo in een kringetje, maar praten en praten, maar eigenlijk niet luisteren. De worstjes en de kaasjes en de stokbrood die sowieso op tafel komt... Nah, vind ik niet zo denderend. Is het ook niet raar dat we standaard iedereen feliciteren met de jarige, ook al is het de neef van de vriend van je nicht? Maar goed, ik denk dat ik het Nederlandse sarcasme wel leuk vind (en nee, dat is niet sarcastisch :)).

Wat is je favoriete Nederlandse gezegde?
Geeen idee. Ik denk: ''de kat uit de boom kijken'', omdat ik dat zelf gewoon nogal vaak doe.


Welke winkel van Nederlandse bodem vind je het leukst?
De HEMA. Hun notitieboekjes zijn zo leuk!

Wie is je favoriete BN'er?
Ruben vermeer en Jeroen van Koningsbrugge. Ik vind hen samen zo grappig. Toen 'Echt waar? Echt waar!' op tv was, vond ik die twee altijd geniaal. Nu zijn de terug met hetzelfde programma, alleen heet het nu heet het gewoon 'Echt waar?!' en wordt het gepresenteerd door Jamai. #happyme

Wat is je favoriete Nederland-talige liedje?
Ik heb het - en het zou je waarschijnlijk niets meer verbazen - niet zo op Nederlandse muziek, maar ik ben wel fan van Nielson. Zij eerste hit 'Beauty and the brains' is echt mijn favoriet van hem. 'Hoe' en 'Sexy als ik dans' vind ik ook leuk!

Haring, ja of nee?
Ik heb nog nooit haring op, maar het trekt me ook niet echt. Buiten gerookte zalm vind ik vis toch niet écht lekker.

En dit was de tag. Een hele originele! Als je de tag leuk vind, kan je 'm gerust overnemen. Zelf heb ik 'm van Teddilicious. Trouwens een super leuke blog! By the way, hoe was jullie Koningsdag? Zoals ik in de tag al zei, was die van mij ongelofelijk saai en ik werd er eigenlijk zelfs een beetje down van. Maar goed, hopelijk was die van jullie beter!

Much love! X

De onwijs mooie foto's zijn niet van mij (I wish), maar komen van Tumblr en zijn gemaakt door Ives Matik.

You Might Also Like

1 reacties

  1. Leuke tag! Gezellig vind ik ook echt een typisch Nederlands woord.
    Mijn koningsdag was een beetje saai, ik was aan het bijkomen van mijn verjaardag, haha
    xx

    ReplyDelete