Tag: all about music

Oh yeah, een tag over muziek! Helemaal mijn ding. Natuurlijk kon ik, als iemand die heel veel van muziek houd, het niet laten om deze tag te...

Oh yeah, een tag over muziek! Helemaal mijn ding. Natuurlijk kon ik, als iemand die heel veel van muziek houd, het niet laten om deze tag te doen. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik nog meer over deze tag zou kunnen vertellen, dus laat ik maar beginnen. Oh ja, de vragen zijn wel in het Engels. Maar ik ga er vanuit dat jullie allemaal wel een beetje Engels kunnen. :)
Your favorite band/musician at the moment?
Op dit moment... Hmm, dat een lastige. Ik denk Mayday Parade, vanwege de liedjes The memory, Terrible things en Your song. Of Three Days Grace, daar kom ik gewoon altijd op terug.

...And of all time?
Zeker weten Pearl Jam en Nirvana. Vooral Pearl Jam luister ik niet heel vaak, maar mijn ouders hebben vroeger heel veel Pearl Jam gedraaid in de auto, dus ik ben er vanzelf van gaan houden. De muziek van Pearl Jam zit voor mij vol met herinneringen, vooral van vakanties en lange autoritten naar Italiƫ.

Band/musician you always come back to?
Zoals ik in een vorige vraag al zei is dit Three Days Grace. Ik vind het zo jammer dat ze uit elkaar zijn. Of Nirvana, gewoon mijn meest favoriete band ooit en ik heb niet eens een echte reden, haha!


Most favorite song of all time?
Smells like teen spirit for the way! Ik vind het ook echt geweldig als iemand 'm speelt op een akoestische gitaar, zo mooi! Een glimlach van hier tot Tokio gegarandeerd.

Most embarrasing song in your iTunes/Music Libary?

Haha, dit is een leuke. Ik luister muziek via Spotify, dus ik zal in mijn favoriete-lijst even kijken welk liedje er zo 'beschamend' is... Ik denk dat het 'I'm in love' is, van ene Ola. Ik luister het liedje echt nooit en het is ook niet een beschamend liedje ofzo. Het liedje past gewoon niet echt bij me. (ik vond hem toen iemand mij het liedje liet luisteren wel heel leuk natuurlijk) Ondanks dat heb ik zo mijn redenen om het liedje niet te verwijderen uit de lijst, haha.


The top 3 most played songs in your iTunes/Music Libary? 
Deze is best lastig, omdat ik geen idee heb. Omdat ik steeds muziek toevoeg in mijn favoriete-lijst, verschilt het telkens welke liedjes ik luister en daardoor luister ik bepaalde liedjes nooit echt lang. Ik denk toch dat het Smells like teen spirit, Snuff (van Slipknot) en I'd come for you, van Nickelback, zijn.

Your favorite CD/album?
Ik heb nooit echt CD's gekocht of gehad, alleen maar CD's van K3, haha. Op Spotify kan je gelukkig wel hele albums afspelen en voor het gemak neem ik even een album waarvan ik haast alle liedjes die erop staan leuk vind. Dat zijn twee album van Three Days Grace, genaamd Three Days Grace (origineel!) en One-X. Mijn lievelingsliedjes van dat album  zijn Never too late, Time of dying, Just like you en Are you ready. (goh, wat een vrolijke titels. I'm sorry, haha)

First concert you ever attended?
Ahhh, Thirty Seconds To Mars! Het was echt de leukste ervaring ooit! Hier kun je het verslag van het concert lezen.

Can you play any musical instrument?
Ja, keyboard. I'm in love with it. 

Has your music taste changed over time? 
Nou, toen ik jonger was, een jaar of 11, vond ik bands als Evanescence, Pearl Jam en Metallica ook al leuk. (thanks to mijn ouders) Maar ik schaamde me er een beetje voor omdat niemand anders het luisterden. Toen ik naar de middelbare school ging wilde ik maar al te graag bij 'de rest' horen en luisterde ik veel naar house-muziek en artiesten als Rihanna en Katy Perry. In de derde klas begon ik naar Pearl Jam en Nirvana te luisteren en nu is mijn muzieksmaak uitgebried tot nog veel meer bands. Alle muziek die ik luister valt een beetje binnen rock en heel soms een beetje metal. En omdat ik weet dat sommige mensen daar helemaal niet van houden, schaam ik me een heel klein beetje als ik vertel aan mensen wat voor muziek ik luister, mochten ze het vragen. Natuurlijk is dit helemaal niet nodig, want smaken verschillen gewoon!

If you could play only one musical instrument in your whole life, what musical instrument would it be?
Moeilijk! Ik vind de gitaar een heel mooi instrument, dus die wil ik ook heel graag kunnen spelen, maar ik speel zelf keyboard, dus het is misschien een beetje vanzelfsprekend dat ik voor het keyboard kies. Ook kun je met een keyboard heel erg veel kanten op!

Dit was de tag alweer. Ik heb zelf wat vragen toegevoegd of weggelaten, omdat ik de vragen (of mijn antwoorden) anders iets te eentonig vond. Het lijkt me leuk als jullie de tag overnemen en wat over de muziek vertellen die jullie luisteren. Ik vind het heel leuk dat muzieksmaken zo verschillen, en wat daar dan de reden voor is. Ik vond het heel leuk om de tag in te vullen. En vinden jullie het een leuke tag?Afbeelding(en): WeHeartIt, Tumblr

You Might Also Like

2 reacties

 1. Wat een leuke tag!
  Alleen ik ben niet zo van de bands, dus jammer dat daar een hoop vragen over gaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, da's inderdaad wel jammer. Je kan alle vragen natuurlijk wel een beetje veranderen. Dus bijvoorbeeld: Favorite artist of all time?

   :)

   Delete