Blije dingen

Ik ben blij. Héél erg blij. Vandaag, op de dag die ik altijd de stomste dag van de week vind, (ik haat donderdag echt heel erg, haha) heb ik...

Ik ben blij. Héél erg blij. Vandaag, op de dag die ik altijd de stomste dag van de week vind, (ik haat donderdag echt heel erg, haha) heb ik het fijne nieuws gekregen dat ik ben aangenomen op de school waar ik me heb ingeschreven, namelijk het Grafisch Lyceum te Rotterdam!


Ergens in januari ging ik kijken op de open dag van het Grafisch lyceum in Rotterdam. Het Grafisch Lyceum is een school waar je allerlei creatieve, grafische opleidingen kunt doen. Mij trok de opleiding redactioneel medewerker mij heel erg aan. Een journalistieke opleiding op mbo-niveau. (alle opleidingen op het GLR zijn op mbo-niveau) Na de open dag was ik alleen maar nog enthousiaster geworden, en dus schreef ik me diezelfde dag nog in.
Na mijn inschrijving werd ik niet meteen toegelaten, ik moest namelijk eerst een vragenlijst maken en ik zou een intake op het Grafisch Lyceum hebben. De vragenlijst kreeg ik ongeveer een maand later binnen, en ik moest hem diezelfde week nog inleveren. Zo gezegd, zo gedaan. Drie weken later (afgelopen dinsdag) had ik de intake. Super spannend! Gelukkig is het (blijkbaar) allemaal goed gegaan, want ik ben hartstikke aangenomen! Ik moet wel minstens een 7 halen voor Nederlands op mijn eindexamen, anders wordt ik alsnog niet toegelaten. Maar dat is geen probleem, want ik sta nu afgerond een 8 op mijn rapport.Bij de intake waren nog tien andere mensen. De intake bestond uit een paar opdrachten. Een schrijfopdracht en een opdracht waarbij je anderen moest interviewen. Je moest zelf originele vragen bedenken en ze daarna stellen. Vooral de laatste opdracht bezorgde mij flink wat zenuwen, maar voor het eerst zette ik echt mijn onzekerheid aan de kant en heb ik het gewoon gedaan. Het maakte me echt niets uit wat de anderen wellicht van mijn stem vonden, (als ze er überhaupt een mening over hebben gehad, om een of anderen reden denk ik altijd dat mensen mijn stem meteen vreemd vinden ofzo) ik was daar voor mezelf en wilde natuurlijk héél graag aangenomen worden. Dankzij deze intake heb ik me gerealiseerd dat ik wél alles kan wat ik wil en dat mijn stem of mijn onzekerheid me niet meer hoeven tegen te houden. Dit vind ik al super fijn, maar het leukste is natuurlijk dat ik ook nog aangenomen ben ook.


Dus, nu hoef ik me geen zorgen meer te maken om het feit of ik wel of niet aangenomen wordt. Sowieso zijn al mijn zorgen (voor zover je het zorgen kunt noemen, to be honest...) momenteel weg, het enige wat ik nu nog moet doen is slagen, maar dat gaat wel lukken. Over een paar weekjes ga ik alweer met school naar London, en weer een paar weekjes later ga in naar Rome! Ik heb er zo onwijs veel zin in.
Voor de tijd van het jaar is het onwijs mooi weer, op school gaat het prima, er staan onwijs leuke dingen op de planning... Ja, ik ben echt heel blij!Afbeelding(en): WeHeartIt

You Might Also Like

4 reacties

  1. wat fijn dat je bent aangenomen, en wat leuk dat je binnekort naar Londen gaat. <3

    ReplyDelete
  2. Ik wist niet dat dat nog een puntje was, aangenomen worden! Heel erg fijn in elk geval. De opleiding lijkt me ook leuk!

    ReplyDelete