8 dingen waar ik een hekel aan heb

Ik houd van heel veel in de wereld, maar er zijn ook dingen waar ik een gloeiende hekel aan heb, net zoals iedereen. En hoewel het natuurlij...

Ik houd van heel veel in de wereld, maar er zijn ook dingen waar ik een gloeiende hekel aan heb, net zoals iedereen. En hoewel het natuurlijk veel leuker is om te schrijven over positieve dingen en dingen waar je blij van wordt, is het af en toe ook fijn om je frustraties van je af te schrijven. Dit artikel wijd ik graag aan dingen waar ik een bloedhekel aan heb. Be prepared, there we go: Ik heb een hekel aan...

...Mensen die mijn naam op een hele Nederlandse en rare manier uitspreken of verkeerd uitspreken. Vooral het laatste is een dingetje. Er zijn serieus mensen op deze aarde die Ramona zeggen in plaats van Romana. Na een tijdje zeggen ze het dan wel goed, maar ik zou toch zweren dat Romana lekkerder in de mond ligt van 'Ramona'. Ik vind Ramona echt geen mooie naam trouwens, ook al gaat het om de verplaatsing van maar 2 letters. Ik vind het ook vervelend als mensen mijn naam op een hele 'Nederlandse' manier uitspreken. Ik kan het zelf niet nadoen, maar ik erger me er dood aan als mensen dat doen. Mijn naam is Italiaans, dus het klinkt een beetje als 'Romaaana', niet 'Rooomanaaa' of iets in die richting. Niet heel duidelijk zo volgens mij, maar mijn broertje heeft ongeveer hetzelfde probleem als ik. Zijn naam is Luca en er zijn mensen die dan zijn naam uitspreken als 'Luka'. Niet heel raar, aangezien je het wel schrijft met een 'u'. Maar als je dan dertig keer tegen ze zegt dat het 'Loeka' is, blijven ze het fout zeggen. Irritant!

...Regen. In tegenstelling tot de vorige, is dit puntje heel simpel. Ik hou gewoon absoluut niet van regen.
...Mensen die niet normaal Nederlands kunnen schrijven of expres ''fancy'' letters gaan gebruiken in een zin. Een voorbeeldje: ''0mgg, ik heb eckt bad geslapen vanacht zeg, oh mii gaddo.'' Oh. Mijn. God. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de eerste klas ook vrolijk mee deed met dit soort manier van typen. Maar ik erger me er nu groen en geel aan. Niet alleen kom je bij meteen tien keer zo dom en onserieus over, ik vind ook gewoon dat het super lelijk staat. Gewoon zeggen: ''Oh, my god. ik heb zo slecht geslapen vanacht'' komt op hetzelfde neer en het staat net wat slimmer.

...Sieraden die na twee weken al verkleuren. Zo vervelend! Meestal gebeurd dit heel snel bij sieraden die ik bij de H&M koop, ondanks dat ik de sieraden (in het geval dat ze om mijn handen zitten) af doe als ik mijn handen was of als mijn handen in aanraking met water komen. Het gebeurt altijd en daarom koop ik niet heel veel sieraden bij de H&M meer. Echt zo zonde.


...Tijd. Ik haat de tijd. Het gaat te snel en als je wilt dat de tijd langzaam gaat is de tijd juist snel. Bloedirritant.

...Mensen die een ander niks gunnen. Die heeft niet heel veel uitleg nodig geloof ik. Ik vind het gewoon niet zo heel leuk als mensen expres iets gaan verpesten voor een ander of iemand iets totaal niet gunnen. Waarom zou je iemand anders iets niet gunnen?

...Ook vind ik het niet zo denderend als je als jongen denkt dat je elk meisje kunt krijgen. Een beetje bescheidenheid en verlegenheid vind ik juist heel lief. Ditzelfde geldt voor meisjes. Meiden, draag wat meer kleren als je uit gaat, vraag niet alle aandacht van elke jongen en kijk alsjeblieft verder dan je neus lang is. Er is veel meer in de wereld dan alleen de aandacht van een jongen. En voor de jongens die zo zijn: Wacht tot je een meisje vind waarvan je niet hoeft te twijfelen of die roddel dat ze een andere jongen heeft gezoend, waar is of niet.

...Oosters eten. Gewoon... Ieuw, niet lekker.


...Moeten twijfelen over iets. Ik twijfel momenteel heel erg over iets en dat is heel irritant. Ik zou er graag zeker over willen zijn en er vervolgens voor willen gaan, maar dat kan ik niet zolang ik niet weet hoe het nou echt zit. En dat is, nogmaals, heel irritant.

De hoeveelheid dingen waar ik heel hekel aan heb valt nog best wel mee, ondanks dat dit vast niet alles is. Ik hoop dat jullie dit artikel, ondanks het ietwat negatieve tintje, leuk vonden. Waar hebben jullie een absolute hekel aan?Afbeelding(en): TumblrWeHeartIt

You Might Also Like

1 reacties

  1. Oh ik herken me echt in een aantal dingen, ik heb een hekel aan chaggerijnige mensen en tijd ook!

    ReplyDelete