Mijn mening over muziek.

Ciao, daar ben ik weer! Ik heb echt onwijs lang niets van me laten horen, omdat ik het druk had en eigenlijk andere dingen te doen had. Nu h...

Ciao, daar ben ik weer! Ik heb echt onwijs lang niets van me laten horen, omdat ik het druk had en eigenlijk andere dingen te doen had. Nu heb ik vakantie (yes!) en heb ik alle tijd van de wereld om weer het bloggen op te pakken. Waarschijnlijk dachten jullie allemaal wel dat ik gestopt was met bloggen, doordat er zolang geen nieuw artikel online is gekomen, maar ik vind bloggen zo fijn, dat ik wist dat ik wel weer zou gaan bloggen als ik meer tijd had. Dat moment is vandaag, want ik wil vandaag iets gaan schrijven over muziek.


Muziek. Wat is muziek eigenlijk? Wikipedia definieert muziek als volgt:

''Muziek is een kunstvorm die gebruikmaakt van klanken, geschikt in een bepaalde tijdsduur. Om muziek te maken wordt gebruikgemaakt van de elementen toonhoogteritmegeluidssterkte (muzikale dynamiek), klankkleur en textuur (monofoniepolyfonie e.d.), maar ook stilte. Het woord is afgeleid van het Griekse μουσική (mousikè), 'kunst van de Muzen'.''


Natuurlijk weet iedereen wel wat muziek is, maar iedereen heeft vaak een andere mening over wat muziek is. Voor mij is muziek een van de mooiste dingen die er zijn. Er is zoveel verschillende muziek; Rock, pop, vrolijke muziek, treurige muziek, muziek die iedereen kent, muziek die iedereen vergeet binnen een week en zo kan ik wel even doorgaan. Iedereen heeft wel een muzieksoort die hij of zij aanspreekt, muziek is een geweldige manier om jezelf uit te drukken. Ik luister muziek die je bij mij misschien helemaal niet verwacht, maar het is wel wie ik ben. Zo luister graag naar bands als Nirvana, Pearl Jam en Nickelback en soms weet ik niet eens waarom. Ik ken weinig mensen die de muziek die ik luister ook leuk vinden, dus vraag ik me weleens af waarom ik die muziek dan wel leuk vind. Ik ben sowieso een beetje opgegroeid met Pearl Jam en ook bijvoorbeeld The Red Hot Chili Peppers en ik denk wel dat dat er iets mee te maken heeft. In ieder geval doet die muziek wat met me; De teksten, de melodie en welke instrumenten er zijn gebruikt en op welke manier, ik vind het geweldig. 



Muziek kan je ook door de tijd laten reizen. Gister had ik een gesprek met een vriend daarover, hij zei: ''Ik wed dat ik je binnen 5 seconden weer kan laten voelen alsof je in Parijs rondloopt, (Ik ben ik Parijs geweest afgelopen week! Hier komt waarschijnlijk volgende week een artikel over.) of Rome.'' Ik ging de uitdaging aan en hij haalde heel simpel een filmpje van Youtube met Franse muziek, maar gelijk had hij wel. Het was weer even alsof ik door Parijs liep, zo langs het Louvre.

Laatst luisterde ik een liedje waarvan ik dacht dat ik die nog nooit geluisterd had, maar ik herkende het liedje wel en gelijk dacht ik aan de momenten waarop ik het liedje vaak heb geluisterd: Op vakantie in Italië in 2010. Het was alsof ik er weer even was. Echt geweldig dat muziek dat kan doen. Vaak als je naar een liedje luistert, focus je op de zang, nietwaar? Wat ik soms doe is op iets anders focussen, ik luister dan bijvoorbeeld heel aandachtig welke instrumenten er dan zijn gebruikt in de muziek. Vaak kom ik er dan achter dat er naast een gitaar, piano of basgitaar nog veel meer instrument aan te pas komen, wat ik heel leuk vind.

Ik kan niet zonder (mijn) muziek, altijd als ik op mijn laptop zit, (Wat ik vaak zit!) staat Spotify aan met mijn favoriete muziek op. Het is dat mijn telefoon kapot is en ik geen iPod of iets heb, want anders zou ik overal waar ik ben en waar het kan, ook wel muziek luisteren. Het is misschien een beetje gek dat ik geen instrument kan spelen, aangezien ik zoveel van muziek houd. Ik leer wel keyboard spelen van de vriend van mijn moeder, maar de laatste keer dat ik met hem heb geoefend is ook een hele tijd geleden. Ik zou het wel heel erg leuk vinden om goed een instrument te kunnen spelen en aangezien ik heb gezegd dat ik in mijn zomervakantie het keyboard leren spelen weer wilde oppakken, zal ik binnenkort weer gaan oefenen.

Dit wilde ik graag kwijt over muziek. Dit artikel is misschien een beetje onsamenhangend, maar ik wilde graag mijn mening over muziek kwijt. Wat hebben jullie met muziek en welke soort muziek luisteren jullie?



Afbeelding(en):  Tumblr || Bron(nen): Wikipedia

You Might Also Like

2 reacties