(Vervelende) eigenschappen.

We hebben ze allemaal, vervelende eigenschappen. Iemand zonder vervelende eigenschappen bestaat niet, denk ik. Dit komt vooral omdat 'ee...

We hebben ze allemaal, vervelende eigenschappen. Iemand zonder vervelende eigenschappen bestaat niet, denk ik. Dit komt vooral omdat 'een vervelende eigenschap' niet alleen uit een feit hoeft te bestaan, maar het kan ook een mening zijn. Er zijn mensen die eigenwijsheid bijvoorbeeld leuk vinden, maar andere vinden het een vervelende eigenschap. Ik heb ook vervelende eigenschappen, waar ik me soms echt kapot aan erger. Ik wil graag wat vertellen over mijn eigenschappen, en over wat ik van bepaalde eigenschappen vind.
Mijn (vervelende) eigenschappen.
Ik heb natuurlijk ook vervelende eigenschappen. De vervelendste die ik heb (Vind ik zelf.) zijn verlegenheid, onzekerheid (Is dit een eigenschap?) en jaloezie. Ik heb er vast wel een paar meer, maar die kan ik nu even niet bedenken. Jaloezie is echt de eigenschap die ik verschrikkelijk vind. Het maakt me bij andere niet zo veel uit, als iemand jaloers is op iemand of iets, so what? Als iemand jaloers is op mij boeit het me natuurlijk wel iets meer, maar dan nog kan ik er niets aan doen, en vind ik dat het eigenlijk een complimentje is. De manier waarop jaloezie zich soms uit vind ik wel wat vervelender. Er zijn mensen die hun jaloezie verbergen door gemene opmerkingen te maken, omdat zij niet willen dat je weet dat hun jaloers zijn op jou. Hier heb ik vaak genoeg mee te maken gehad. Jaloezie bij mijzelf vind ik veruit het allervervelendst. Mijn jaloezie gaat gepaard met onzekerheid en soms zelfs een minderwaardigheidsgevoel. Ik ben heel erg vaak jaloers bij vriendschap, als ik het idee heb dat ik voor een vriendin niet zoveel beteken als voor een ander, bijvoorbeeld. Helaas weet ik niet zo goed wat ik aan dit probleem/deze eigenschap kan doen, al heb ik net informatie opgezocht over jaloezie bij vriendschap, en volgens veel mensen is de beste oplossing om met de persoon te praten over jou jaloezie.

Verlegenheid en onzekerheid 'behandel' ik even samen, omdat ik vind dat die eigenschappen best op elkaar lijken. Verlegenheid vind ik eigenlijk helemaal niet zo'n vervelende eigenschap, iedereen is weleens verlegen. Ik zou wel liever spontaan willen zijn in plaats van verlegen, maar opzich maakt het mij niet zo veel uit als iemand of ik eerst de kat uit de boom kijkt. Als je constant verlegen bent, en vaak bang bent om wat mensen van je denken, denk ik dat je spreekt over onzekerheid, iets waar ik (ook) last van heb. Gelukkig ga ik nu naar een pycholoog/logopediste om van mij onzekerheid af te komen.

Vervelende eigenschappen bij anderen.
Er zijn eigenschappen die ik zelf niet heb, maar die ik zelf wel heel vervelend vind bij andere mensen. Op nummer één bij mij staat arrogantie/een snobbistisch iemand. Ik denk dat heel veel mensen het wel met mij eens zijn als ik zeg dat ik arrogante mensen vaak vervelend vind, ook al is iedereen weleens arrogant, toch? Een andere eigenschap die ik niet zo leuk vind is strijdlustigheid. Natuurlijk ligt het wel heel erg aan de reden waarom iemand strijdlustig is. Maar als iemand constant, 24/7 heel erg strijdlustig is en van alles een wedstrijd maakt die dan ook gewonnen móét worden, vind ik dat erg irritant.


Natuurlijk zijn er nog véél meer eigenschappen, maar dit zijn twee van de eigenschappen die ik best vervelend vind. Trouwens, een eigenschap vervelend vinden is eigenlijk maar een mening. Een eigenschap heeft goede en slechte kanten! Er zijn ook goede eigenschappen, omdat ik niet wil dat dit artikel een artikel wordt met een negatieve sfeer, heb ik een lijstje gemaakt met eigenschappen die ik leuk of/en goed vind. De dikgedrukte eigenschappen zijn eigenschappen die ik volgens andere, ook bezit:

Aardig, (dat is iedereen wel toch?), als iemand spontaan is, zorgzaam, optimistisch, bescheiden, zelfstandig, (Dit ben ik zelf voor een deel wel, en voor een deel niet.) ondernemend, (Dit ben ik ook wel, het ligt eraan hoe je het bekijkt.) creatief, helder, geduldig en humoristisch. (Ligt er wederom aan hoe je het bekijkt.)

 Natuurlijk zijn er nog veel en veel meer leuke eigenschappen, maar ik ken ze niet allemaal, en deze vind ik het leukst. Het valt me wel op dat het vooral eigenschappen zijn die iedereen wel kent, haha. Heb jij een of meerdere eigenschappen van hierboven? En welke eigenschap van  jezelf of anderen vind jij vervelend?Afbeelding(en): WeHeartIt || Bron(nen): LeidenUniversiteit 

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik ben ook wel eens verlegen, jaloers en die dingen. Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft! Ik ben ook best rommelig, stresskip enzo. Maar ik weet dat ik ook leuke eigenschappen heb, die heeft ook iedereen! :D

  ReplyDelete
 2. Ik ben af en toe ook echt een jaloerse bitch vanbinnen hoor haha, maar dat laat ik meestal niet erg merken. Bazige mensen of mensen die niet tegen hun verlies kunnen of altijd beter willen zijn, ook al is het niet eens een wedstrijd (strijdlustigheid inderdaad) vind ik ook zooo irritant.

  ReplyDelete
 3. Ik heb je genomineerd voor liebster award!
  http://www.druiventrosje.blogspot.nl/2013/03/liebster-award.html

  ReplyDelete