Later.

Afgelopen dinsdag was ik bij de HR geweest, beter gezegd: Hogeschool Rotterdam. Daar kregen mijn klas en nog een paar klassen een rondleidin...

Afgelopen dinsdag was ik bij de HR geweest, beter gezegd: Hogeschool Rotterdam. Daar kregen mijn klas en nog een paar klassen een rondleiding door de school, en mochten we 2 workshops naar keuze doen. Ik had gekozen voor, onder andere, ICT en Media communicatie. ICT en Mediacommunicatie is iets heel anders dan ik eigenlijk had verwacht, het past ook niet echt bij me, het ICT-gedeelte dan. Tijdens de workshop hadden we een heel inspirerend filmpje gekeken, namelijk over hoe Microsoft denkt, dat de wereld er over 10 jaar uit ziet.

Dit is het filmpje.


Ik vraag me af en toe echt af hoe de wereld er over 10-20 jaar uitziet. Zal de wereld waarin we nu leven een wereld worden zoals in The Hunger Games, of word het zoals het bovenstaande filmpje? Natuurlijk lijkt mij theorie 2 het beste, al vind ik het wel jammer dat we steeds luier worden. Alles gaat tegenwoordig met machines, eigenlijk worden we daardoor ook steeds minder sociaal. Ik vind de wereld waarin we nu leven wel prima, natuurlijk, de vertalende bril en een digitale vergadering kunnnen houden is wel erg handig, maar veel socialer worden we er niet door. En bovendien, nu kunnen we toch ook prima zonder?

Ik vind al die nieuwe dingetjes en technieken aan de andere kant ook wel erg leuk. Het is natuurlijk erg handig dat je kunt zien door je raam waar, zoals in het filmpje, je hotel zich bevindt. We moeten het maar even afwachten. Ook weet ik zeker dat ik over 10 jaar tegen mijn kinderen zeg: ''(...), vroeger hadden we dat nog niet.'', zoals mijn ouders nu bijvoorbeeld zeggen over de computers. Grappig vind ik dat.

Dit was een kort artikeltje, maar ik wilde het filmpje graag met jullie delen omdat ik het zo'n inspirerend filmpje vind. Ik denk wel dat de wereld er zo uit ziet in 10-20 jaar, maar zoals ik al eerder zei, we moeten afwachten. Hoe denken jullie dat de wereld er over 10 jaar uitziet?Bron(nen): Youtube

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik vind dit soort filmpjes ook altijd interessant, ben érg benieuwd naar de dingen die ze er in de toekomst weer bij gaan verzinnen... Ik kan niks bedenken hoor!

    ReplyDelete