Dingen die ik doe als ik naar de stad ga met vriendinnen.

''Zullen we naar het winkelcentrum gaan? Of de stad, kan ook.'' ''Shoppen? Oké, leuk!'' ''Mam, we ...

''Zullen we naar het winkelcentrum gaan? Of de stad, kan ook.''
''Shoppen? Oké, leuk!''
''Mam, we zijn naar het winkelcentrum!''
''Oké schat, wat ga jullie kopen?''
''Kleren!''

Zo gaat een gesprekje tussen mij en een vriendin, en vervolgens tussen mij en mijn moeder als een vriendin en ik naar het winkelcentrum of de stad gaan, maar nooit, maar dan ook nooit kom ik thuis met veel kleding als ik met vriendinnen ben gaan winkelen, ook al neem ik me dat wel altijd voor. Meestal, en dat is heel slecht, gaat het geld wát ik spendeer als ik ga winkelen met vriendinnen, op aan eten.
Deze situatie had ik vandaag. Met school gingen we tot 12.45 naar de hoge school in Rotterdam. We kregen samen met de 3e klas Havo leerlingen van de andere locatie een rondleiding door de school en 2 workshops naar keuze. Het was heel leuk om te zien hoe het nou precies gaat op zo'n hoge school, maar de workshops waren niet zo spannend. De leerlingen van de andere locatie moesten na dit hele gebeuren weer terug naar school, maar mijn klas en de Havo/VWO klas van mijn locatie kregen vrij en dus beloten ik en mijn vriendinnen die middag door te brengen in de stad. Een top idee, want ik moest een leuke legging hebben voor onder mijn nieuwe oversized trui. Als eerst zouden we gaan lunchen, bij Bagels & Beans, wat op zich geen slecht idee was, want we hadden honger en het eten was lekker. Nadat we gelunchd hadden, besloten we toch echt wat winkels af te struinen, om te zoeken naar leuke leggings en andere kleren. Winkel in, winkel uit. Winkel in, winkel uit. Niks gevonden, niks gekocht. Nee, ook geen nieuwe legging.

''Ik heb best wel honger.'' Begon een vriendin. ''We hebben net al gegeten.'', zei ik lachend. ''Zullen we naar de McDonalds?'', ging mijn vriendin verder. Ik en mijn andere vriendin stemde in en zo zaten we even later in een McDonalds. Doodzonde van mijn geld, ik weet het... Maar zo gaat het elke keer.

Tussendoor koop ik nog een flesje Ice Thee, een warme stroopwafel, ga nog wat winkels in, pas het een en ander, en loop (meestal) met lege handen de winkel uit. Ik kom tot de conclusie dat shoppen met mijn moeder, of nog beter, shoppen online veel en véél beter is voor mij dierbare centjes. Ik ben bijna bang om mijn saldo te bekijken, geconfronteerd te worden met het feit dat ik best wel een beetje veel heb uitgegeven aan eten en drinken. De redenen dat ik meestal geen kleding koop als ik met vriendinnen aan het winkelen ben is dat ik bang ben dat ik het niet kan betalen, (Wat eigenlijk nergens op slaat.) of dat mijn vriendinnen eerder de winkel uit willen dan ik. (I love clothes, hihi.) Nouja, gelukkig heb ik wel één ding gekocht: Een earcuff.

Het zijn bloemetjes, de onderkant van de oorbel zit door het gaatje geprikt in mijn oor, en het bovenste gedeelte zit vast door middel van een klemmetje om mijn oor.

Voor €5,95 heb ik deze super leuke oorbel gekocht bij de Six. Ik ben erg blij met m'n aankopen, al vind ik het minder mooi als ik 'm in heb als ik een staart draag. Mijn oor lijkt dan zo groot, haaha. hopelijk leer ik het af om alleen maar eten of drinken te kopen als ik met mijn vriendinnen aan het shoppen ben. (Of beter gezegd, als ik met mijn vriendinnen in de stad of het winkelcentrum ben.) Hebben jullie ook een 'shopprobleempje'?Afbeeldingen: WeHeartIt

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik ben ook niet zo'n diehard shopper, als je mijn zus even laat winkelen koopt ze altijd wel wat maar ik ben veel terughoudender met dingen kopen. Ik denk eerst: is het echt mooi, is het z'n geld waard, heb ik het nodig, heb ik nog genoeg geld...

    ReplyDelete