I made it!

Yeah, party! Ik ben geslaagd! Ik ga volgend jaar naar de derde, op havo niveau! Het was erg spannend of ik het zou halen, ik had namelijk 2...

Yeah, party! Ik ben geslaagd! Ik ga volgend jaar naar de derde, op havo niveau!
Het was erg spannend of ik het zou halen, ik had namelijk 2 onvoldoende punten. Voor Wiskunde en Economie.

Huilend kwam ik thuis woensdagmiddag. mijn moeder was er niet, dus ik was alleen thuis. Ik had die middag een wiskunde toets gehad, die toets was zo belangrijk. 2 uur lang had ik geleerd de vorige avond, en die avond had ik nauwelijks geslapen. Zo zenuwachtig was ik.

Met goede moed begon in aan mijn toets, voor mijn idee ging het prima. Ik wist alles nog.
Met een goed gevoel verliet ik uiteindelijk het wiskunde lokaal. Dit bleef zo, tot de 2e pauze. Een klasgenoot had de toetsen en deelde die aan ons uit. ''Heb ik een voldoende?'' Vroeg ik toen ze het blaadje aan mij wilde geven. Snel schudde ze haar hoofd en liep verder. Verschrikt keek ik op mijn blaadje, ik had een 4.
Gelukkig had ik na de 2e pauze mijn laatste lesuur, al heb ik er niet veel van meegekregen. Mijn toets gooide ik in de prullenbak en ik kon alleen maar voor me uit staren. ''Ik ga niet over, ik heb het verpest. Mensen zijn teleurgesteld, je gaat naar de mavo.'' Ik heb zelfs gehuild onder de les. Gelukkig zag de docent het niet. Verdrietig en lichtelijk depri (Eigenlijk heel erg.) fietste ik met een vriendin naar huis, die mij nog vrolijk probeerde te krijgen.Toen ik thuis was belde ik huilend mijn moeder om te vertellen dat ik een 4 had gehaald, waarmee nu mijn gemiddelde van een 5, omlaag zou gaan. Mijn moeder werd boos op me, omdat ik mijn vader niet om hulp had gevraagd. Ze ging mijn school bellen, om te vragen of ik over zou gaan. Ze zou mij terug bellen. Met spanning wachtte ik op haar telefoontje. ''Romana, haal diep adem.'' Je hebt geen 4, maar een 4,5 en daarmee ga je gewoon naar de derde. op havo niveau! Ik heb gehuild van blijdschap, zo blij was ik. De angst dat ik niet over zou gaan en alles wat daarbij komt kijken, kon ik ei-de-lijk loslaten. Ik ben over!

Hoe ik uiteindelijk aan die 4,5 ben gekomen, terwijl er een 4 op mijn toets blaadje stond, is een raadsel. Maar ik ben er super blij mee!

- De reden dat ik misschien niet overging is omdat ik een lastige periode mee (heb ge)maak(t). Dit alles heeft invloed gehad op mijn schoolcijfers. Gelukkig gaat het nu wel beter. -


You Might Also Like

3 reacties