Geen zin meer in alles

Goed. Voor mezelf een soort pauzes inlassen wat betreft het bloggen is geen goed idee. Het zorgt dat ik minder inspiratie heb en hoe langer ...

Goed. Voor mezelf een soort pauzes inlassen wat betreft het bloggen is geen goed idee. Het zorgt dat ik minder inspiratie heb en hoe langer ik niet blog, hoe minder belangrijk ik het vind. Oeps.

Tussen gelukkig en ongelukkig inzitten. Het leven saai vinden. Je dagelijkse routine zat zijn. Zo wordt het op 't internet omschreven: Het zitten in een sleur. Ik heb hier zelf momenteel een beetje last van. Ik heb niet echt veel zin meer in eigenlijk alles. (dus wees niet bang, de titel van dit artikel is géén zelfmoordaanduiding, ik wilde gewoon nog niet het onderwerp van dit artikel verklappen) En natuurlijk wil ik hier heel graag vanaf, want het is nogal irritant. Omdat ik hier vast niet de enige in ben, (iedereen heeft vast wel eens last van een sleur) leek het me fijn om een artikel te wijden aan de sleur. Waar komt het vandaan en hoe kom je er vanaf?Allereerst, volgens Google ontstaat een sleur omdat je het gevoel hebt dat je leven geen betekenis meer heeft. Wow, dat klinkt heftig. Volgens de website SoChicken.nl los je een sleur dus niet perse op door leuke dingen te doen, maar door je leven weer betekenis te geven. Jammer, want dat eerste -gewoon wat leuke dingen doen- klinkt een stuk gemakkelijker dan je leven opnieuw betekenis geven. Ik geloof trouwens niet dat alleen je leven betekenis geven, je uit de sleur haalt. Ik geloof dat je al, met een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine, uit je sleur komt.

Doe het anders
Iedereen heeft een routine. Een ochtendroutine, avondroutine. Een routine op het werk of juist een vaste routine nadat je thuis komt van je werk of school. Ik geloof dat mensen ook niet echt zonder een routine kunnen, want een routine geeft houvast. Toch kan een routine na een tijdje gaan vervelen. Waarom verander je 'm dan niet gewoon (een beetje)? Douche een keer 's avonds, in plaats van 's ochtends. Doe je make-up eens nadat je jezelf aangekleed hebt, in plaats van ervoor. (voorkomt ook dat er van die foundation vlekken op je shirtje komen, zo irritant!) Maak je klaar voor de dag op een andere plek. Zo deed ik eerst standaard mijn make-up in de badkamer, nu ga ik veel liever naar m'n kamer, pak ik een spiegel, plug ik m'n oordopjes in, (er moet ook aan de rest van de mensen gedacht worden in huis, die misschien nog slapen) zet ik muziek aan en ga lekker op m'n gemakje mijn make-up doen. Heerlijk.

Ook je ontbijtgewoontes kun je aanpassen. Ik snap het heel goed als die eeuwige boterham met Nutella op ten duur gaat vervelen, ook al is Nutella zo goddelijk lekker. Maak in plaats van een boterham eens een lekkere wrap klaar. (klik hier voor een recept van Beautylab) Ontbijt op z'n Italiaans, Frans of Amerikaans. Of haal je ontbijtje eens op het treinstation, als je toch met de trein naar je werk of school gaat. Kan ook nog tijd schelen thuis!


Als je gedurende dag je vaste routine al een klein beetje aanpast, weet ik zeker dat je dag er al heel anders uit ziet. Als je elke dag standaard na school of na je werk achter je laptop kruipt, (wat ik zo'n 9 van de 10 keer doe als ik thuis kom van wat dan ook)  doe dat dan een keer niet! Ga sporten, hardlopen. Ga met je hond naar buiten voor een lange wandeling. Sporten kan ook goed zijn om uit je sleur te komen, want zo krijg je het gevoel dat je nuttig bezig bent en eigenlijk ben je dat ook. Om te kunnen bewegen hoef je trouwens niet perse je hardloopschoenen aan te trekken om een pokke-eind te gaan rennen. Je kunt ook weer 's de Xbox aansluiten om Just Dance te gaan doen, ofzo. Zweetdruppels en moeheid gegarandeerd.

Ontdek
Ontdekken kan op zoveel manieren. Je kunt de wereld ontdekken, of je eigen woonplaats. Ga eens naar de stad en ontdek nieuwe winkels of plekken. De kans is groot dat je tijdens het winkelen altijd een beetje bij dezelfde winkels gaat kijken, maar dat is daarmee ook meteen opgelost. Nieuwe muziek ontdekken kan ook heel fijn zijn. Klik bij Spotify is eens op 'Bladeren'. Spotify heeft hele leuke afspeellijsten, samengesteld volgens verschillende muziekgenres en zelfs stemmingen en situaties. Super leuk en handig om makkelijk nieuwe muziek te ontdekken.
Ook kun je nieuwe hobby's ontdekken. Maak van sporten je nieuwe hobby. Ook al klinkt het in het begin niet zo aantrekkelijk, op ten duur is het misschien best wel leuk. Je kunt als je eenmaal lekker bezig bent, een abonnement op de sportschool nemen, zo heb je een nieuwe plek waar je heen kunt gaan om jou vrije tijd te spenderen. Je hebt wederom het gevoel dat je nuttig bezig bent en het is een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten. (lees: leuke jongens met sixpacks en armspieren to 'drool' for :P) Ook kun je je eraan wagen om eens die gitaar, die al eeuwen in de hoek van je kamer staat, uit zijn stoffige hoes te halen en jezelf wat akkoorden aan te leren. Google is your best friend. Misschien vind je het wel leuker dan je dacht en... There you go, een nieuwe hobby is geboren!


With a little help from my your friends
...Kom je zo uit je sleur! Spreek af met wat vrienden, ga leuke dingen doen. Help een vriendin met een wiskundeproject, ook al suck je in wiskunde. Je helpt je vriendin, dus je hebt weer het gevoel dat je nuttig bezig bent en ik weet 100% zeker dat het ook nog heel gezellig is. Je kunt sowieso ook gewoon is een keer langs gaan bij een vriend of vriendin, zonder je meteen iets moet gaan ondernemen, ook al is het voor een paar uurtjes. Je kunt lekker bijkletsen en ''thee drinken'' zoals mijn vader altijd maar weer zegt. Je hoeft ook helemaal niet een hele afspraak te maken om elkaar te zien. Langsgaan is net zo makkelijk, mits je vriend(in) thuis is natuurlijk.
Als geen van je vriendinnen kunnen afspreken, ga dan iets doen met je broertje of zusje. Ondanks het misschien wel grote leeftijdsverschil kan dat super leuk zijn, daar ben je familie voor. Ga met je kleine zusje tekenen, ga een film kijken met je zus of houd een lekker diep gesprek met je broer(tje). Mocht je geen broers of zussen hebben, doe dan deze dingen lekker met je ouders. (behalve het tekenen dan) Houd een filmavond en heb gewoon een fijne avond met nog fijnere gesprekken.

Naar mijn ervaring helpen al deze dingen prima tegen een sleur, dus je hoeft helemaal niet zo nodig een hele nieuwe betekenis aan je leven te geven, hoewel het wel kan helpen. Daarom kan je ook prima dingen doen als je kamer opruimen. Zo ben je nuttig bezig (geef je betekenis aan je leven) en als je een lekker muziekje aanzet (check de 'Cleaning the House' playlist op Spotify!) is het misschien ook nog is leuk! Dus daar heb je het: een combinatie van het leuke dingen doen en de betekenis geven aan je leven!

Ik hoop dat mijn tips, voor een klein deel gecombineerd met die van het internet, hebben geholpen. Ikzelf ga nu al deze dingen doen om uit mijn eigen sleur te komen. Wat doe jij om uit je sleur te komen?Bron(nen): SoChicken, Girlscene || Afbeelding(en): WeHeartIt

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik heb af en toe ook wel eens last van een sleur en wat mij betreft heeft het zeker wel te maken met het betekenis geven aan je leven. In de tijd dat ik echt vól voor mijn blog ging bijvoorbeeld had ik er écht geen last van omdat ik een 'doel' had en echt ergens 'voor leefde', even overdreven gezegd. Ik merk dat ik nu ook graag met andere dingen bezig ben, maar uit die dingen haal ik soms wel minder voldoening omdat je er niet echt resultaat van ziet. Daar moet je dus een beetje een balans in vinden, denk ik.

    ReplyDelete