About the blog

Mijn blog bestaat sinds februari 2012 en ik heb veel fases gehad waarin ik óf heel veel blogde óf heel weinig. Mijn blog begon als fashion en beauty blog, maar hoe meer ik blogde, hoe meer ik erachter kwam dat mijn blog helemaal niet zo'n fashion en beauty blog was. Ik vond het veel leuker om te schrijven over mijn persoonlijke ervaringen, mijn dromen, de dingen die door mijn hoofd spoken, over muziek, reizen en andere landen.. En dat is dus wat ik vandaag de dag nog steeds doe. Mijn blog is heel persoonlijk en eigenlijk een beetje mijn 'online dagboek' geworden. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

Soms post ik ook artikelen over Italië op mijn blog. Ik houd enorm veel van Italië en deel deze passie graag op mijn blog door middel van reistips, verhalen over waar ik ben geweest en waar ik nog naartoe wil + waarom, grappige culturele dingetjes en taal-gerelateerde artikelen. En omdat ik keyboard speel, hoop ik af en toe een cover online te kunnen zetten. 

In het begin boeide de kwaliteit van de foto's op mijn blog mij vrij weinig. Ik gebruikte vooral foto's van sites als Tumblr en WeHeartIt en dat vond ik wel prima. Nu ik een redelijke goede camera heb, vind ik het leuk om zelf foto's te maken en die te gebruiken op mijn blog. Ik ben absoluut geen goede fotograaf, maar practice makes perfect, right? :)

Als dit je eerste keer is op mijn blog, twijfel dan niet om een reactie achter te laten met feedback (als je die hebt, natuurlijk). Dat vind ik hartstikke leuk. Ook als je al vaker op mijn blog bent geweest, stel ik een comment heel erg op prijs!


Read this: in juni 2015 begon ik met het bloggen in het Engels. Zoals je nu kunt lezen op mijn blog, ben ik weer terug gegaan naar bloggen in het Nederlands en dit is zo sinds eind januari 2016. Ik heb besloten om alle Engelse artikelen op mijn blog te laten staan, omdat die artikelen ook gewoon een deel van mijn blog zijn en ik het leuk vind om die artikelen zelf terug te kunnen lezen. 


FAQ:
(Frequently Asked Questions - omdat ik nooit wist wat FAQ betekende, dacht ik dat het wel handig zou zijn om de betekenis erbij te zetten voor de mensen die, net als ik, niet wisten wat het nou betekende!)

Sinds wanneer lang blog je al? 
Deze blog heb ik sinds februari 2012. Voor deze blog heb ik nog veel meer andere blogs gehad, maar daarmee hield ik het nooit zolang vol.

Hoe ben je gekomen op de naam van je blog? 
Heel simpel: Romana is mijn eerste naam en Chiara is mijn tweede naam. Naast dat ik alle twee deze namen heel mooi vind (ook in combinatie met elkaar), heb ik ook voor mijn eigen naam(/namen?) gekozen omdat mijn blog zo persoonlijk is.

Welke camera gebruik je?
De camera die ik gebruik is een Panasonic Lumix FZ45.

Waar is je thema van?
Het thema is gewoon van Blogger, maar ik heb hem helemaal aangepast naar mijn eigen smaak met behulp van HMTL!

Waarom heb je ook in het Engels geblogd en blog je nu weer in het Nederlands?
Ik besloot in het Engels te gaan bloggen, omdat ik merkte dat ik veel buitenlandse lezers op mijn blog had. Ik blog nu weer in het Nederlands, omdat ik veel met schrijven moet oefenen voor mijn opleiding en ik merk toch dat ik me nét wat beter kan uiten in het Nederlands.

Lots of love!