Een beetje Rotterdam

Sinds dit jaar zit ik in Rotterdam op school en hoewel mijn school niet eens zover is van waar ik woon, is het wel een wereld van verschil v...

Sinds dit jaar zit ik in Rotterdam op school en hoewel mijn school niet eens zover is van waar ik woon, is het wel een wereld van verschil vergeleken met waar ik eerst op school zat. (mocht het je iets zeggen: Nieuwerkerk. Dichtbij voor mij, maar dodelijk saai en het grootste winkelcentrum was alsnog ver fietsen.) Vooral om het feit dat alles over al is: winkels, cafeetjes, de bioscoop en musea, vind ik Rotterdam een stuk leuker. Niet dat ik onder schooltijd even casual naar de bioscoop zou gaan of zo, maar dat ik maar tien minuutjes hoef te lopen voor een broodje bij La Place of een pasta bij Julia's, is wel fijn.


Sinds ik me dus bijna elke dag in Rotterdam bevind, ben ik Rotterdam veel meer gaan appreciëren. Zelfs het stukje dat ik elke dag moet lopen van het Centraal Station naar mijn school vind ik mooi. Vanochtend toen ik (zoals gewoonlijk... ahum) een beetje te laat was, maar het zonnetje wel lekker scheen, ik m'n favoriete muziek luisterde én ik toevallig mijn camera bij me had, besloot ik die er maar bij te pakken en wat foto's te maken van waar ik op dat moment aan het lopen was. Dear people, I present you: de Proveniersstraat. 

Rotterdam is straight to the point, modern (super modern bedoel ik), artistiek, nuchter, vrolijk en bovendien uitgeroepen tot beste stad om te wonen in HEEL Europa. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje een trotse Rotterdammer geworden ben. :)

Zonnnnn.''Rotterdam is niet romantisch 
heeft geen tijd voor flauwekul
is niet vatbaar voor suggesties
luistert niet naar slap gelul''

Love it!

En dan nog iets wat ons aan het bombardement in de Tweede Wereldoorlog doet herinneren.

Het zijn maar simpele foto's en de tekst spreekt voor zich, maar onder andere deze vastgelegde dingen maken wel dat ik Rotterdam zo mooi vind. Met de komst van de Markthal is Rotterdam natuurlijk al veel in het nieuws geweest en heeft de stad meer toeristen voor zich gewonnen, maar wat mij betreft mogen dat er nog een beetje meer zijn. Rotterdam is leuk!

Wat vind jij van mijn foto's? En wat vind jij van Rotterdam? 


Oh ja, trouwens, weet iemand van mijn lezers misschien hoe ik de Poolse woorden (onder andere onder aan de pagina waar je naar een volgende pagina kan gaan) kan veranderen naar het Nederlands?! Alvast bedankt. :) 

You Might Also Like

4 reacties