Ik heb een helix piercing!

Ongeveer een jaartje terug schreef ik een artikel waarin ik vertelde dat ik graag een helix piercing wilde. En nu kan ik vol blijdschap aank...

Ongeveer een jaartje terug schreef ik een artikel waarin ik vertelde dat ik graag een helix piercing wilde. En nu kan ik vol blijdschap aankondigen dat ik er eentje heb! Ik mocht hem laten zetten als cadeautje voor mijn goede rapport. Een leuke beloning, want ik ben er super blij mee! Ik ga jullie in dit artikel kort vertellen hoe het piercen verliep en natuurlijk laat ik ook wat foto's zien!

Mocht je niet weten wat een helix voor piercing is, dan zal ik dat eerst eventjes uitleggen.
Een helix is een piercing die gezet wordt in de oorschelp, door het kraakbeen. Dit soort piercings (piercings door het kraakbeen) kunnen in het oor geschoten worden, maar er wordt aangeraden om het te laten piercen. Hierbij wordt het staafje of het ringetje (dat mag je zelf kiezen) zorgvuldig door de oorschelp heen 'geprikt'. Dit kan iets pijnlijker zijn dan de helix in je oor laten schieten, omdat het iets minder snel gaat. Maar het is wel veiliger, omdat er zo minder kans bestaat op een ontsteking.Vanmiddag ben ik dus naar Tattoo Bob gegaan. Een piercing -en tattooshop in Rotterdam. Ik zelf heb gekozen om de helix te laten piercen, dus niet schieten. Ik mocht kiezen uit een ringetje of staafje, en de grootte daarvan. Ik koos voor een ringetje. Natuurlijk was ik een beetje zenuwachtig, maar gelukkig was een vriendin mee die zelf ook een helix heeft, en zei vertelde me dat de pijn echt wel mee viel. Gelijk had ze, want toen ik eenmaal met een snel kloppend hart op de behandelstoel zat, en een hele aardige mevrouw zei dat 'ik het pijnlijkste gehad had', dacht ik echt: ''Huh? Nu al?'' De pijn viel dus echt reuze mee! Mijn oor werd wel vuurrood, en het begon ook een beetje te bloeden, maar de vrouw die mij gepierced had zei dat dat normaal was. Met een glimlach van hier tot Tokio liep ik de behandelkamer uit. Ik bedankte de vrouw voor het zetten van mijn piercing, en mijn moeder voor het lieve cadeautje. In de auto maakte ik met mijn vriendin een heleboel 'ik-heb-een-piercing' selfies en thuis ging ik daar vrolijk mee door. Die foto's wil ik graag aan jullie laten zien! Jammer genoeg zijn de foto's wel iPhone kwaliteit, want een camera, die heb ik nog steeds niet.
Vooral de laatste foto vind ik best wel goed gelukt! Ik heb dus nu een zilver ringetje, met een zwart balletje aan mijn oor hangen, en ik ben er super blij mee. Wat vinden jullie van mijn nieuwe piercing?


Bron(nen): Tattoo Bob

You Might Also Like

3 reacties

 1. ooh dat is zo leuk hé! ik wil er ook nog super graag een maar piercen lijkt me toch echt te pijnlijk, dus ik ga naar belgië want daar mogen ze nog schieten (in Nederland niet meer dacht ik).
  Het staat je ook echt supergaaf en die laatste foto is echt heel mooi!

  Liefs x
  Marije

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het ligt er volgens mij een beetje aan waar je 'm laat zetten, want waar ik was vertelde dat ze een gloednieuw schietsysteem hadden, dus ik mocht kiezen. Ben toch voor het piercen gegaan. Veiligheid boven alles! Haha.

   Delete
 2. Yay, supertof dat je 'm eindelijk hebt! Staat je mooi hoor, veel plezier er nog mee/van!

  ReplyDelete