Ik, de afgelopen 3 jaar.

Iedereen veranderd, ik ook. Drie jaartjes geleden zat ik in mijn eerste jaar van de middelbare school. Voor veel mensen is de overstap van d...

Iedereen veranderd, ik ook. Drie jaartjes geleden zat ik in mijn eerste jaar van de middelbare school. Voor veel mensen is de overstap van de basis- naar de middelbare school hét moment om hunzelf te veranderen. Bij mij vond die verandering een tijdje later plaats, halverwege de tweede klas om precies te zijn. Ik heb laatst foto's bekeken van mijn 'verandering', en wil die graag met jullie delen. De foto's zijn niet allemaal van goede kwaliteit, maar ik hoop dat jullie het leuk vinden!

In de eerste klas droeg ik heel van kleding van Shoeby Fashion, van de kinderafdeling. Poesjes, poppetjes, dieren, dat soort figuurtjes stonden er op mijn shirts. Als ik er nu aan terugdenk, vind ik dat ik er erg kinderachtig uitzag toen, maar toen vond ik er niks mis mee. Zal de leeftijd wel zijn, ik was toen 12/13 jaar.
De bovenstaande foto heb ik met veel moeite geüpload. Wat sta ik er gek op... Hier zat ik net in de eerste klas. Zoals je ziet heb ik een lok op de foto, die had in groep zeven laten knippen en ik heb 'm laten groeien halverwege de tweede klas. Ik ben nu heel blij dat ik dat heb gedaan, want als ik foto's terug kijk van mij met een lok, vind ik het echt heel raar staan. De pose op deze foto vind ik ook een beetje gek, maar ja, dat was toen 'in' denk ik. Deze foto is gemaakt in Eclipse, een discotheek. Dit feest was voor 12 tot 16-jarige. Ik was hier 12 of 13 jaar. Ik draag op deze foto ook erg veel make-up. 


Dit is in de zomervakantie na de eerste klas, ik ben daar 13 jaar. Zoals je ziet is mijn lok een stuk voller dan op de eerste foto, hier noem ik het ook liever een pony. Ik zat echt onwijs veel aan mijn pony, en  m'n haar werd daarom ook erg snel vet. Voor mijn gevoel zat het nooit goed. Ik begon in de tweede klas minder felle kleuren te dragen qua kleding, en het kinderachtige ging er langzamerhand vanaf. 


Hier zag ik het licht! Haha. Ik had net nieuwe kleding besteld (waaronder de kleding op de foto) en begon na veel getwijfel mijn haar naar achter te dragen, om mijn pony te laten groeien. Ik begon ook met foundation, en ook echt heel erg veel. Erg zonde, en ik heb spijt dat ik het heb gebruikt, het heeft namelijk niet veel goeds gedaan voor mijn huid. In ieder geval, ik begon me halverwege de tweede klas anders te kleden, mijn pony liet ik groeien en ik begon meer make-up te gebruiken. Ik ben op de bovenstaande foto 14 jaar. 


Deze foto is gemaakt in de zomervakantie, na deze vakantie ging ik naar de derde klas. Ik ben op deze foto 14 jaar. Mijn pony was al een heel stuk gegroeid en ik droeg mijn haar vaak los, met twee plukjes opzij. Ik was flink afgekickt van de foundation, en draag het op deze foto ook niet. Mijn kledingstijl werd steeds vrouwelijker en volwassen. 


Deze twee foto's zijn onlangs gemaakt. Op de rechter foto draag ik mijn kerst gala outfit, en op de linker foto mijn oversized pyjama shirt, hij komt namelijk van de mannenafdeling. Ik ben me in het begin van de derde klas wat stoerder gaan kleden. Studs, leer, stoere kettingen, kistjes, ik vind het allemaal te gek, toch zie ik er ook nog vaak heel meisjesachtig uit. Mijn kledingstijl is dus eigenlijk een mix van vrouwelijk en stoer. Mijn pony is inmiddels bijna even lang als de rest van mijn haar. Afgelopen zaterdag ben ik naar de kapper geweest, maar tussen die keer, en de keer daarvoor zit echt een heel jaar volgens mij. Mijn haar is dus flink gegroeid en ik draag het veel vaker los, in plaats van twee plukjes opzij. Wel heb ik het de afgelopen tijd mijn haar erg vaak in een staart gedragen, wat ik eigenlijk heel zonde vind, want ik zie er veel leuker uit met mijn haar los, vind ik. Ik ben wel vorige week naar de kapper gegaan, waardoor het nu stukken beter zit, dus ik hoop het vaker los te dragen. Ik ben best blij met hoe ik me kleed nu, en hoe ik mijn haar draag, hoe ik er uit zie, maar wie weet denk ik daar volgend jaar heel anders over. Ik geloof dat dat nooit overgaat, op een of andere manier heb ik toch altijd iets aan te merken over de manier waarop ik me vorig jaar kleedde of eruitzag. 

Hoe denken jullie over jezelf als je foto's terug kijkt van 2/3 jaar geleden? Ben jij ook zoveel veranderd in 3 jaar? Laat het me weten in de comments! 

You Might Also Like

3 reacties

 1. Wat een leuk om te zien.
  En inderdaad, wat veranderd er veel he, in de loop der jaren!
  En vooral in de tijd die jij beschrijft, van basis tot de middelabre is inderdaad een tijd waarin je jezelf leert of probeert te ontdekken. Ook creeer je hiermee weer een nieuw stukje van jezelf.
  Leuk gedaan!

  ReplyDelete
 2. Wauw, je bent veranderd! Ik zelf ook, is ook wel logisch op deze leeftijd. Maar ik heb ook vaak als ik iets doe zoiets van 'dus over twee jaar doe ik dit waarschijnlijk alweer anders en vind ik dit lelijk/vreemd', haha, da's best vreemd om te bedenken.

  ReplyDelete